Publicerad i Odling

Det nya odlingsåret

Med det återvändande ljuset i slutet av januari och början av februari startar också kliandet i odlingsfingrarna. Det här är nog egentligen den bästa tiden, när drömmarna, planerna och den okuvliga tron på en perfekt varm, lagom fuktig och solig sommar ligger lovandes framför en.  Förra årets sista tomat åts upp med stor andakt dagen före julafton. Exakt en månad senare ramlade den första fröbeställningen in.

received_10156124364097072

Två dagar senare såg det ut såhär:

received_10156132184362072

Parika och chili såddes, försök med några av fröna i Farbror Gröns bakpulverblandning genomfördes, dock är jag osäker på om det gav någon nämnvärt snabbare grotid. Däremot upptäckte jag att de skulle ljusgro, och oj vad roligt! Då kan man ju följa hela processen med frö-rot-blad. Och egentligen – hur gör fröna när de inte får hjälp? I det fria går de ju inte direkt och gräver ner sig för att gro, de allra flesta blåser ju iväg/ramlar rakt ner på jorden och gör sitt bästa. Desto roligare för mig alltså 🙂

DSC_0133

 

 

Annons

3 reaktioner till “Det nya odlingsåret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s