Publicerad i Odling

Funderingar och experiment

https://farbrorgron.blogspot.se/2018/02/vi-struntar-i-vaxelbruket.html?m=1#more

Det är så förlösande att läsa detta, att någon funderar och testar gamla träsgårdslagar som visserligen kan ha goda grunder, men halva odlingsnöjet är att se om det går. Jag har inget egentligt växelbruk, utan har tänkt att jag byter/fyller på med så mycket ny jord att det inte har så stor betydelse. Växthuset är ju mitt tomathus och där kan jag ju inte göra så mycket åt förföyttningar bara prova att ha gurkan på lite olika hörn och kanter. För några år sedan märktes dock tydligt att jorden var trött och utarmad, det blev inget resultat hur jag än kämpade. På hösten tog jag ut väldigt stor andel av jorden och nästa vår körde jag knappt nytt. Då grunnar jag mycket på detta med vilken typ av jord jag skulle välja, förståsigpåare menade att hästskit med spån var förkastligt eftersom spånet skulle ta kväve för att brytas ner. Till sist la jag ändå in det eftersom det var det jag hade att tillgå. Det funkade hur bra som helst! Min tes var att dunka på med mer kväve (hönsgödsel) om det skulle bli för dåligt, jag la på lite grann men inte mer än vanligt. Och som sagt, det funkade fin-fint.

Alltså; man ska inte lyssna på allt man hör utan köra på och testa sina idéer, det är så mycket roligare när det sen går bra. 😃

Dagens roliga: hittade en ärvd korg med gamla frön. 😁

Dagens tråkiga: jag har slarvat bort en eller kanske tom två pluggboxar.. 🙄

Och när alla är 🤧 dricker vi ingefärsshot
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s