Publicerad i Odling

Det händer en del…

.. när frö av tomater fått jord på sig. På bara några dagar (ca 4) har de flesta av dom grott och fått flytta från pannan in under lysröret. Det märks tydligt att äldre frön är långsammare att gro. Siberia och Chio Chio San har ff inte visat sig. Håller tummarna. Har för mig att Siberia var en liten busktomat som var väldigt snabb. Vi får se.

Det blev också en spontan omskolning idag. Upptäckte att både rödbetor och spenat såg lite trötta ut så de delades i tussar i krukor med plantjord. De kanske behöver lite mer näring än vad jag förutspådde vid sådd.

Käre värld vad roligt det är att titta på chili och paprika! Man nästan ser hur de växer såhär efter omplantering.

Vampire ser ut att bli en vacker planta.

Ute är det fortfarande kallt – under 0 – och i växthuset ligger snön kvar som jag la in för nog en månad sen. Det blev en bra vinter trots allt. 😀 Det har tittat upp några strån från lökar under persikan, jag tror att det är vitlök. Förövrigt är det ingen aktivitet därinne.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s