Publicerad i Odling, pelargon, purjo

Kålrabbi

Förra året bestämde jag mig för att bara ha sånt som jag gillar att äta i mina odlingar. Vilke ju iofs kan verka som en självklarhet, men ofta handlar ju odling just om odlingslusta och om att man är glad för att saker och ting ändå växer. Hur som helst så blir det vare sig blomkål, grönkål eller svartkål i mina land.. Men jag ska prova med kålrabbi så får vi se om det går bra.

Mårbacka dr Ingrid

Jag vet att man inte ska låta bebisar blomma, det är bättre för plantan och framtiden osv men den här lilla fick ändå sitta kvar och förgylla tillvaron så länge.

Idag är det – 5° och ser ut att bli en strålande vacker dag. Ff med rätt mycket snö. Nu börjar tom jag bli sugen på vår, att kunna vistas i växthuset med plantorna. Låta tummen bli jordig på riktigt, inte bara i en köpejordspåse. Men den är på gång, fåglarna kvittrar och i klassrummet har Kiwi (guldbaggen) som kläcktes förra veckan, fått sällskap av tre kompisar. Det är nåt visst med husdjur. Och barn som förfärande ropar: ”Lindha, det kryllar av skalbaggar i ditt klassrum!” 😂 nu får de bo tillsammans i en glasburk med lite jord och mossa och så matar vi dom med fruktbitar.

Annons

En reaktion till “Kålrabbi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s