Publicerad i Odling

Odling som sport

I år har det nästan blivit lite sport att 1 – ta reda på ALLA plantor och 2 – se hur liten storlek på planta som går att klara..

Och den här är verkligen en högoddsare: dess fröskal vägrade släppa och det blev bara stjälken kvar. Vi får se om det nånsin kommer några blad.

Så har migrationen börjat. Det har ju varit extremt varmt för årstiden plötsligt, efter att ha varit ovanligt kallt ett bra tag. Hur som helst är det som vanligt några tomater som blir superexalterade under lysröret och växer iväg nåt alldeles förskräckligt så nu fick de flytta ut i växthuset för attlugna ner sig lite. Det vore ju trevligt om de ägnade sig åt att sätta lite knoppar istället för att försöka bli lianer..

Morotstestet är fortfarande igång och nu börjar det se ut som morötter faktiskt.

Den rödbladiga senapen som är sådd i växthuset, gillar inte för mycket värme, då slokar den rejält. Kanske är det därför den inte har grott så värst heller.

Romansalladen och kålrabbin ser ut att trivas.

Hittade frön av Blomman för dagen på ett ostädat klätterstöd som jag inte kunde motstå att sätta i jorden. Det är nästan obegripligt hur sånödig jag är hela tiden😅

Och så blommar persikan nåt alldeles fantastiskt 😊😊😊

Persika Riga

Det ser ut som att jag har otur med physalis iår med. För två år sen gick den så fantastiskt bra och höll både på att växa ur huset samt gav mängder med frukt, förra året var plantorna jättesega och gav knappt nåt alls. Och nu har bara några stycken av de jag sate grott,inte växer de så bra heller.

Dock så fick jag ett tips om att det går att ta sticklingar på dom så det ska jag testa bara de växer på sig lite till.

Potatisplanerna fortsätter, har fastnat för en sort som heter Amandine och hoppas att jag har lite hösilage över att odla i när det är dags.

Annons

2 reaktioner till “Odling som sport

  1. Oj va mkt grönsaker det blir! Intressant med morötterna o se hur stora de kan bli. Physalisarna här grodde dåligt men nu! När värmen kom har många små plantor tittat upp. Du kan nog få några här om se klarar sej.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s