Publicerad i lök, Odling, potatis

Sätta potatis

Igårkväll kom potatisen Swift i ”jorden”.

Jag lagt ut gammalt hösilage direkt på gräsmattan, ett ganska tjock lager. Sen gröpade jag lite, la i en näve jord (hästskit) i med potatisen och på med silaget igen. Det känns hoppfullt, hösilaget har legat ett par dagar och fått endel regn på sig så det hade gått ihop lite, på nåt ställe hade det redan börjat mögla, så processen är väl igång antar jag. Det jag är lite fundersam på är hur pass bra det kommer gå att hålla fukten åt dom och om de verkligen kommer att gilla den här hanteringen förstås.

Fantastisk växtkraft förresten, det var ju bara fyra dagar sen jag la dom i backar och täckte med lite lite jord – kolla in rotbildningen:

Och så Netto igen.. Skulle se om de möjligen hade några mer blåbärsbuskar, nämen sedärja:

Dock lät jag bli att köpa en jättefin bouganvilla. Och nu ångrar mig..

Javisst ja! Jag satte ju rödlöken på förgroning också. Kan potatis så borde lök också kunna.

Annons

2 reaktioner till “Sätta potatis

  1. Oj vilken odlingsiver du ligger inne med! Roligt o spännande är det med allt exprimenterande. Ni kanske rent av har egen färskpotatis till midsommar.
    Ska Netto bli nya handelsträgårn i Laxå tro🙄? Det låter ju rätt avancerat med blåbärsbuskar o bouganvilla i sortimentet.

    Gilla

    1. Ja eller hur?! Det är inte de första grejerna man kommer att tänka på när man går in i en mataffär. Dock har de inte så mycket koll de som jobbar där – men det är ju inte växtrådgivning de ska syssla med.. Läste på odla.nu att det tar ca 8 veckor att bli potatisar. Inte jättelänge faktiskt – jämfört med en del annat som man håller på att kämpa med 😃

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s