Publicerad i Odling

Största planteringshelgen

Kristi himmelsfärdshelg är planteringeshelg, det är sen gammalt. Alla tomater som ska bo kvar hos mig har kommit ner, 88 blev det den här gången (ordentligt dokumenterat i Excel) och jag tror att det är rekord, de sitter förfärligt tätt. 🌱🌱🌱

De flesta av paprika- och chiliplantorna har också satts i större. Jag upptäckte dock varför de stannat av och sett lite kralliga ut – jorden i krukorna var nästan borta, och det som var kvar var hårt och förstås torrt. Känns som att de skulle behövt ha mer torvig jord däri. Nåväl, de har det bättre nu och baske mig om de inte rätade upp sig meddesamma. En som jag är mer än nöjd med är Vampire, den är såå dekorativ!

Gammel-bananen (som inte har så särskilt stora likheter med banan, förutom formen då) har levererat flera mogna paprikor och fler är på gång. Den fick lyxjord – u-jord, krav för yrkesodling, svindyr. Det fick även Zlata så nu jäklar om de inte växer! 😄

Till sist blev det en vandring i skymningsljuset insupandes doften av Poetnarcisserna som börjar slå ut.

Annons

2 reaktioner till “Största planteringshelgen

 1. Jag kämpar på med att få ut tomatplantor. Vill ju helst sätta alla men det är orealistiskt. Det är tänkt att få plats med några gurk-och paprikaplantor också i växthuset.
  Idag planterade jag om kålplantor av lite olika slag från plugg till lite större krukor. De får vara utanför växthuset o härdas lite. Om det kan kallas härdas i de här temperaturerna vi hsr just nu. Känns som det blivit sommar direkt.

  Gilla

  1. Haha, härdas 😂 fast de vänjer sig ju vid solen och att det inte är vindstilla iaf. Ja, det blev sommar på en gång.
   Tomater blir det verkligen hur mkt som helst! Jag har ju väntat lite med att göra mig av med de överblivna för ifall nån dör, men nejdå (det är ju bra) 😏 de ser så glada ut de som blivit nerplanterade. 😁

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s