Publicerad i Odling, persika, växthus, vindruva

Klippa persika

Jag har verkligen ingen aning om när och hur man ska klippa ett persikoträd. Men man måste klippa ändå, och det går absolut inte att vänta till stenfruktstid eller JAS, såvida man inte är nöjd med att enbart odla persika. Den växer hur mycket som helst, ett skott kan bli flera meter på en säsong. Så jag klipper så att grenarna passar in i huset och så att det kommer luft och ljus till frukterna. Tänker på att spara några blad efter frukt så att det drar vatten dit. Det tar en stund att komma igenom hela, framförallt när man samtidigt passar på att få bort sköldlössen på kvarvarande grenar.

När man är klar med trädet är det bara att ge sig på vinrankan som också tenderar att vilja vara envåldshärskare…

Nu blire glass! 🍦

Annons

En reaktion till “Klippa persika

  1. Det är märkligt hur en del växter verkligen stortrivs och ska ha allt! Medans andra är hur svårflörtade somhelst. Men det är rätt skönt att kunna va lite hårdhänt och krass ibland utan att växten bryter ihop😆.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s