Publicerad i fruktodling

Luriga äppelträdet

Fruktodling är egentligen inget som fungerar i vår trädgård. Vi har nog satt bortemot 15 fruktträd genom åren, provat olika frukter och olika sorter men det är bara två som hållit sig vid liv. Detta savannformade och ganska klena lilla träd är ca 23 år gammalt. Som mest har det varit fem äpplen, förra året var det tre. Det konstiga var att ett av de tre äpplena var väldigt rött medans de andra var gröna, typ, och det är ett Sävstaholm så det borde de ju vara.

Nu har det ju blommat som skam och blommorna på större delen av trädet har blommat över, MEN… Det konstiga är de grenar som det nu blommar på ser ut att precis ha börjat och är nästan lite knoppiga.

Så sakteliga börjar ett litet minne grävas fram efter att de olika ledtrådarna kommer fram.

Det var en gång för länge länge sen (läs med djup, berätttande basröst) en person som trodde att man kunde ympa in andra sorters äpplen på det lilla träd hon hade. Hon var väldigt entusiastisk och både klippte och köpte ympskott till höger och vänster. Hon ympade med flera olika tekniker och lite här och där utan att ha någon som helst plan eller tanke (precis som vanligt alltså).

Det kan alltså vara så att det här lilla trädet nu faktiskt bär på flera sorters äpplen *hoppas, hoppas* 😃

OM så är fallet öppnas genast en ny gåta. Vad det isf skulle vara för sort.. 😸

Annons

3 reaktioner till “Luriga äppelträdet

      1. Ja! Vi kanske ska ta en utflykt när det är äppeldagarna. Det finns en ”äppelapp”där man kan kolla sorter också.om det nu är så lätt att se på bild.

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s