Publicerad i Odling

Utflyttning och städning

Så har krukorna med blommor kommit upp till huset och det blir lite luft i växthuset igen. Så skönt att få sopa och ställa iordning.

Chili och paprika

Då går det lättare att jobba därinne, tex med att binda upp tomaterna. De har också blivit av med en del blad nerifrån för att de ska fokusera på fruktsättning och inte bladmassa.

Gurka känns som att det går sådär med. Bara en av plantorna ser ut att växa på i gurkmanér. Dessutom har en av plantorna haft en massa Han blommor – trots att fröna var av asdyr sort som då skulle vara med endast honblommor..

Nu har de iaf fått skuggskydd – jag läste ju nånstans att ”gurka vill ha mer värme än tomater” varför de blev placerade i ett mycket soligt hörn. Jag borde ha tänkt på att de har mått ganska bra i lite mer skugga tidigare år. Kanske blir det en flytt…

Gurka Saturn
Squashen, bönorna och solrosorna har kommit upp ☺️
Likaså basilikan.

Persikorna växer väldigt fort – säger jag varje år.. I år borde kunna bli väldigt söta – den här långrandiga värmeböljan har man ju väntat på hela sitt liv.

Skölslössen har minskat betydligt, visst tar jag bort några när jag ser dom men de verkar inte göra så mycket skada så länge man ser till att duscha bladen så att det inte sitter en massa klibb där för länge.

Jag är visserligen ganska nöjd med paprikor och chilisar, lite blommor och frukter är på gång men jag tycker nog att plantorna står lite still..

Lombardo
Zlata

Vampire

Javisstja, potatisen har fått det sista hösilaget.

Hoppas att de växer ordentligt därinne nu 😋

Annons

2 reaktioner till “Utflyttning och städning

 1. Prydligt o fint i växthuset har du☺. Och gurkplantorna ser ju stora o fina ut.
  Trägen vinner ser det ut som vad gäller sköldlusbekämpningen. Är det nåt sött lössen gillar på bladen?

  Gilla

  1. Tack! ☺️
   Det verkar som att sköldlöss är intresserade av samma sak som andra löss, växtsaft. Dock kan jag inte se några skador på bladen utan möjligen bara lite fläckar i barken. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s