Publicerad i Odling

2017 🆚 2018

IgÄr dök det upp ett 1-Ärsminne, frÄn nÀr jag precis satt fÀrdigt frön och grönsaksplantor i pallkragarna. SÄ hÀr sÄg det ut:

Nog för jag tyckt att jag kommit igĂ„ng lite tidigare iĂ„r men jag hade inte fattat hur mycket…

Potatisen har Äterigen kommit upp ur allt hösilage, men nu Àr det slut sÄ nu fÄr de vÀxa bÀst de vill dÀri.

BlÄbÀrsbuskarna mÄr olika kan man sÀga, de först planterade, Bluecrop, ser ut att ha etablerat sig. Den sista dÀremot verkar nÀstan ha blommat för mycket och kÀmpar lite för att överleva tror jag, det Àr en vÀldig massa smÄ smÄ bÀr pÄ den. Kanske ska jag ta bort bÀren nu för att plantan ska fÄ en bÀttre chans.

Elisabeth
Bluecrop

Det Àr vÀldigt tidigt med allt förresten. Syrenerna Àr helt över nu, pionerna har slagit ut och dikesrenarna böljar i pastell av lupiner. Och dÄ blir man sÄklart orolig att allt (sommarn) ska ta slut i juni. Det gÀller att alltid ha nÄgon liten farhÄga i bakfickan att ta fram nÀr man har det för bra.

Paradusbuske

HÀrom kvÀllen blev det en promenad till grannens botaniska. Helt otroligt!

En sista grej.

Squash och bönor har kommit ut i landet och fönstertomaterna fick flytta ut pÄ altanen. Det Àr hopplöst att försöka hÄlla dom med vatten i fönstret, för smÄ fat gör att fullvattnade plantor (3 l vatten pÄ fyra plantor) rÀcker i ett och ett halvt dygn. Detta blir nog bÀttre eftersom Ärhundradets vÀrmebölja idag och imorgon tar ett litet andetag (det blir bara 16° idag och Àr ISkallt! ) och kör pÄ med nya tag framÄt onsdag igen.

Annons

En reaktion till “2017 🆚 2018

  1. Det Ă€r sĂ„ onaturligt tidigt sĂ„ det har varit lite svĂ„rt att njuta ordentligt av bĂ„de det (stressigt med utplantering ) och den intensiva vĂ€rmen. SĂ„ hĂ€r var det för 37 Ă„r sen nĂ€r vi flyttade hit – i juli! Det kĂ€ndes vĂ€l mer rĂ€tt för Ă„rstiden.
    Kul i alla fall att det vÀxer sÄ fint och blommar hos dej. Bluecropen ser ju jÀttefin ut.
    HÀr Àr det lite klent, det Àr vÀl vatten som fattas. Men bönor o Àrter segar pÄ o hittar visst vÀtska helt pÄ egen hand hittills.
    Vilken rosprakt hos grannen! Helt underbart â˜ș!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s