Publicerad i Odling

Den fina goda julen!

Igår var det julafton 💕 Så mysig dag med familjen och lagom doser av allt man vill ha: gran, glitter, godis, mat och klappar. Några minusgrader, om man ska hitta nåt att klaga på, lite för lite snö men det är ändå vitt och det är huvudsaken. Såklart äter man för mycket och så fort det inte är helt fullt i magen så stoppar man in nåt nytt.

Jag har genom åren försökt att hitta några bra grönsaker att ha till julmaten, men jag tycker det är svårt. Till i stort sett alla andra rätter så blir grönsakerna en del av den andra rätten och tallriken blir inkomplett om det gröna inte är med. På julbordet är så inte fallet om man inte är ett fan av rödkål eller brysselkål förstås. Grönsakerna på årets julbord var inget undantag, ingen hade gråtit blod utan dem i år heller. Dock kan jag ändå skryta med att de var svenska, ekologiska och extremt närproducerade, vissa bara några meter från köksbordet 😄

Tomater och sallad på ärtskott, kinesisk gräslök, senap- och rödbetsblad

Nu är det juldagsfrukost och läsa Impecta – och hör och häpna – jag hittar direkt några nya sorters tomater som jag nog måste prova..


God fortsättning!

Annons

2 reaktioner till “Den fina goda julen!

  1. Det var ett gott julbord du bjöd på. Och tomaterna smakade bra, det är väl rätt fantastiskt att få äta hemodlade ända till jul och ett tag till efter vad jag förstod – det fanns visst ett tomatlager i källaren också.
    Och nu när julen är avklarad kan man som du börja planera vad som ska odlas kommande säsong. Roligt det ska bli 🙂.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s