Publicerad i Odling

Är det bråttom nu?😛

Nä, egentligen inte. Men det kan hända att jag stressar på chilisarna lite för mycket och jag vet egentligen inte varför.. Det är ff februari men ‘folk’ håller redan på och skördar. Det är ju kul för dom men jag måste nog sluta kolla insta och odlingsgrupperna på fb för jag ger mina bebisar mindervärdeskomplex. Se hur de stackarna får klamra sig med bladen över kanten bara för att jag skulle plantera om innan de faktiskt ens blivit teens.

Omskolade Vampire och Peter

Bladluskampen går ff inge vidare. Eventuellt skulle den snart inte betraktas som en kamp, mer som en tortyr med ‘hur länge kan man plåga en växt innan den döden dör’. Sprit-såpbehandlingen gjorde inte lössen ledsna ens. Precis när jag trodde att det nog funkat så kom det en efter annan och spankulerade.. Dock fick bladen fläckar om de inte trillade av. Nu är vi inne i femtielfte ronden av plocka-bort-alla-blad-och-svälta-ut-lus-metoden. Och så har de plantorna fått flytta till ett karantänfönster för att inte smitta bebisar.

För nån dag sen frågade en av sönerna varför jag inte odlar mer paprika. What?! Någon efterfrågar något odlat! Snabbt in med en beställning! Ferenc Tender, Korosco och Cornetto heter de nya, de valdes pga att de var omtalade som rikgivande och tidiga. Bråttom igen.. 😁 Fast man vill ju såklart ha mycket skörd tidigt. Det är väl för att man odlat endel som inte har gett så mycket alls.. Så slank det med några chilisar också. Fattar inte varför de är så roliga att odla, de är ju egentligen för starka för att kunna smaka på dom ordentligt, men det är väl så det är. Nu blev det Padron (som ska vara god att steka), en Habanero Dulce (mildare än Habanero) och Bulgarian Carrot som ska funka som en pepprig paprika att ha på tex smörgås. Hoppas posten snabbar på sig nu då – jag har bråttom att så! 😄😄

Avslutar med en bild från en skön ridtur i eftermiddags. Och eftersom jag inte får nån vinter (knappt iaf) iår så är jag iaf glad över att det är en gnutta torrare lervälling nu och att det inte är blankis längre.

Ridtur i solnedgång
Annons

3 reaktioner till “Är det bråttom nu?😛

  1. Förstår vad du menar med instabilder. Kollade på Farbror Gröns chilisar. Och visst de är ju fina. Men! Han är ju proffs. Och dessutom :hur mycket chili orkar man äta? Fast plantorna är ju dekorativa ( om de inte är för lusplågade efter vad jag förstått😉).
    I år blir min utmaning att få fram goda morötter. Det har aldrig gått så värst här men skam den som ger sej. Och de verkar gå att så i princip året om så man behöver inte ha brådska heller.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s