Publicerad i chili, Odling, Paprika, persika, Sallad

Ljuset är tillbaka ☀

Knappt en vecka sen vi ställde om klockan och jag håller tummarna för att vi ska få sommartid året om framöver, så härligt med långa ljusa kvällar 💕

Varje dag har nya blommor vaknat, idag slog de första persikorna ut. De är så himla fina, särskilt såhär i början av blomningen när de är lite mörkare rosa .

För tre dagar sen sådde jag Little Gem, en romansallad. Vilken liten raring, de har redan grott 🌱 i sort sett vartenda frö!

Little Gem, romansallad

Det är dags att omskola tomaterna nu.

Tomater, chili och paprika

Lustigt nog har Zlatapaprikan – som inte ens blivit omskolad än – kommit först i knopp.

Veckan som gått har präglats av jakt efter penséer. Först besöktes en handelsträdgård som visserligen hade rätt mycket men lite ynkliga varianter och ingen som direkt talade till mig. De brukar ju göra det de små godingarna 🌺 dessutom var de dyrare än förväntat. Ryktet hade nått mig om att netto hade kampanj på dem så snabbt iväg till en sån butik. Utan resultat, det var tydligen fler än jag som drabbats av plantera ngsnöd och som hört ryktet. . Två till butiker besöktes utan resultat. Det dröjde ända till tisdagen innan det gick att få tag i några vettiga. Så idag (fredag) kompensationinköptes två lådor till bara för att det fanns på Ica. Som sällskap fick de en kungsängslilja. Bild på den planteringen får bli en annan dag eftersom att de ljusa kvällarna ännu inte är riktigt så långa som man tror 😝

Avslutar med en bild från en ridtur med en fantastisk solnedgång från igårkväll.

Annons

3 reaktioner till “Ljuset är tillbaka ☀

 1. Vilka superfina plantor du har! Det blir ju så roligt när det gror och växer på. Här är det lite klenare måste jag säga. Det vill sej inte sådär bra som jag önskar. Har sorgmyggor i sådderna o de är hur träliga som helst, typ vägrar förstå att de inte är välkomna här. Tror de äter på småplantornas rötter. Men bekämpning pågår!
  Håller med om sommartid för jämnan, det är så skönt med ljusa vårkvällar.

  Gilla

  1. Kör du med kaffesump och grus på jorden? Lite synd att jag inte provade var för sig men jag tänkte nog att det var bäst att köra tunga artilleriet direkt när de små otäckingarna började dyka upp. Och plantorna kommer sig nog. Förresten, kan du inte snart ha dom på altanen? Det borde ju inte behöva bli så kallt där längre, och du kan ju vara beredd med lite fiberduk om det dippar på termometern.

   Gilla

 2. Kaffesump låter som bra bekämpningsförsök. Det har vi god tillgång på här. Det ska jag prova. Det var ju lite lustigt den köpta jorden (ekologisk ) som jag sådde i först har det vimlat av de små terroristerna. Men när jag planterat och sått i min egen jord (från växthuset och landen)har det inte varit några synliga än. Kan det va all kaffesump som grävts ner där? Ska försöka komma ihåg att sålla egen jord till nästa år.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s