Publicerad i Odling

Omskolning

Den här otroligt fina dagen har använts till att skola om tomater. Temperaturen var uppe i 23°, jag fick stå i kortärmat och tom flytta från den värsta solen för att det blev föör varmt. Helt otroligt! Men nu har iallafall alla tomater kommit i varsin kruka, men alltså, jag fattar inte, vad gör odlingskrukor på vintern? Passar på att försvinna? Det verkar inte bättre. Nu fick det bli en storlek mindre på krukor, hoppas det ska räcka till iaf. Förr har jag ju varit så ordentlig och sparat mjölkpaket (de är ju toppen som krukor) och hos oss går det ju åt en del mjölk så det hade inte vart ett problem – om jag bara hade gjort det vill säga 🙄.

Trots att jag satt betydligt färre plantor än vanligt blev det lite för mycket ändå. Jag var ju lite orolig där en stund att det inte ska räcka till. Ca 90st inne och kanske 60-70 ute. Det kan räcka. Om jag har tur 🍀😅 Det hade nog trots allt tagit ett tag för oss också att samla ihop så många mjölkpaket..

De övertaliga fick bo kvar i växthuset, inslagna som en kåldolme av bubbelplast. Inget element 😲 nu får man verkligen hoppas att det inte blir alltför kallt.

Plantorna som får stå i källaren är de normalstora, dvärgsorterna får vara på övervåningen, de är ju inte så känsliga med att dra iväg på höjden även om det blir lite för varmt.

Annons

3 reaktioner till “Omskolning

 1. Vilken tomatoman du är😃! Men tomater går ju bara inte att få för mycket av. Hoppas det inte blir för kallt nu bara när du jobbat så.
  Mjölkkartonger är perfekt till lite av varje. Frysa ner diverse i tex.och som krukor förstås. Nu när vi vill komma ifrån plastanvändande så mycket som möjligt. Men det är ju bra att återanvända de plastgrejer man redan har och som man släpar hem från affären i form av förpackningar av olika slag.

  Gilla

  1. Det tråkiga med plastbyttor från affären är ju dock att de är så ickestandardiserade, inte en enda är likadan som den andra, vilket gör dem svåra att stapla. Och nu i energibesparingens tidsålder: det borde vara förbjudet med runda förpackningar. Tänk så mycket luft som forslas runt i världen bara för att alla flaskor och annat ska vara runda! Eller ännu värre, fantaflaskor som tom har en tjusig midja! Pfft! Vilket trams!

   Gilla

   1. Ja det har du helt rätt i! Och då är ju mjölkpaket superbra. Skulle även gå till Fanta. Vi har ju börjat sortera plast som vi tidigare eldade i pannan. Då märks det verkligen hur mycket som är förpackningssopor.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s