Publicerad i Odling

När tanke och handling äro ett..

I höstas bestämde mig av lite olika anledningar att prova med fri tillgång på hö till hästarna. Islandshästar tycker ju mycket om mat, och både för deras hälsas skulle och beroende på det svåra läget med att få tag i foder så krävdes det dock en viss ransonering. Det blev en justering till fri tillgång under nattdelen av dygnet och det har verkligen varit toppen! Minimalt med arbete för mig och bra för hästarna. Tills för ett par dagar sen då balen plötsligt hade blivit varm. När jag rev isär den insåg jag att den inte var tjänlig som mat längre utan skulle få gå till täckmaterial på lannet istället. Sagt och gjort. Men så medans jag går där med skottkärran kommer en tanke och kärran nästan svänger av sig själv in i växthuset och tömmer av sig i bädden. Och innan jag visste ordet av så hade jag ju börjat göra varmbänk! Jag som så många gånger tänkt att ”nän gång ska man göra en sån där” men sen aldrig kommit till skott pga det ska vara lådor och halm och nån sorts bajs, varmvatten och fixa-trixa. Eftersom jag fick med lite hästskit i det förstörda höet så var det bara vattnet som fattades.

Och oj vad roligt det är att bara göra saker utan att behöva planera och skaffa grejer, när det bara händer liksom. Så får vi ju då hoppas att det faller väl ut också.. 😃

De stackars övertaliga tomaterna fick ställa sig i/på bädden i hopp om att de inte ska frysa fötterna av sig. Och det har gått bra (än så länge) inatt var det flera minusgrader och snö! Nu är det dock över 20° innanför plasten i bädden 😍

Annons

2 reaktioner till “När tanke och handling äro ett..

  1. Det var finurligt av dig att göra en varmbänk. Det blir spännande att ta tempen på den när den tar fart. Kan ju bli en 50 grader. Tomaterna får det varmt o gott där.
    Men hur går det för hästarna? Har du mer höbal till dom?

    Gilla

    1. Jag hade en till, och vi får ta oss en tur till söderöver igen så fixar det sig. Nu har jag tagit av plasten och så är det ju såpass kallt så man behöver inte vara direkt orolig för att det ska börja brinna i den direkt. Hästarna lever lyxliv, norpar åt sig de godaste stråna o river ner resten som de sen ligger o sover i. De har verkligen fattat hur man lyxar till det när det finns en möjlighet.. 😏

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s