Publicerad i Odling

Fuchsia-försöket

I höstas gjorde jag ju ett experiment med att gräva ner och täcka över fuchsiorna i växthuset istället för att släpa dom till jordkällaren. Det verkar funka, de var uttagna ur krukorna, nergrävda och övertäckta. Tror att själva roten legat på sådär en 30-40cm djup. Fördelen med att ta bort krukorna är ju att fler får plats på mindre yta. Man har ju då också förberett för omplanteringen. Som sagt än så länge ser det hoppfullt ut, det är liv i stammar och det har kommit några såna där vita skott som ju visserligen brukar ramla av men som ändå indikerar liv.

Med i försöket är också en lavendel och några blåsalvior. Lavendel ser ju glad ut, de andra får vi se, än så länge inte ett liv. En som inte tålde behandlingen var en lite miniatyrsälg på stam, den har kilat vide-are 😁

Var iväg och köpte sättpotatis – satan i min lilla gata, vad dyra de var, sådär 69:-/kg. Nästa år blir det nån från ica för även om man vill ha tidig/annorlunda sort så är ju potatisar från affärn jättebra – annars skulle de ju vare sig hålla eller sälja. Och potatis ska ju vara billigt, man ska väl inte behöva betala mer för att man odlar upp den själv? Säg att ett kilo satt potatis ger 5kg skörd. Det är fortfarande dyrare än att köpa färdigt, fy va dåligt.

Och nu är jag såå sugen att flytta ut tomaterna. De övertaliga har ju överlevt istiden och börjat växa så smått. Väderprognosen för de kommande 13 dagarna ser ut att att bli varma dagar och inte så väldigt kyliga nätter. Imorgon kanhända att de får ta med sig täcke och kudde (fiberduk och bubbelplast) och flytta ut 🌱🍅 ☀️🌡️

Annons

2 reaktioner till “Fuchsia-försöket

  1. Hoppas det går bra med fuchsiorna. Skulle väl förenkla hanteringen av vinterförvaringen och de kanske rent av mår bra av att slippa källarmörkret.
    Potatis ja. Vi har köpt sena potatisen som ska sättas i Brushult och det har gått bra. Och det är ”vanlig” ätpotatisdag för 5kr kilot. Jag har köpt 2 kg tidiga från Odla (rabatterade) och de var tydligen från Larsviken som väl är stora på sättpotatis. Men de kostade väl sådär ungefär som dina. Vi får väl kalla dom ”delikatesspotatis” så känns det bättre😉.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s