Publicerad i Odling

Oro och emigration

Det har varit en orolig vecka med skogsbränder som härjat. På långfredagen cyklade jag igenom en skogsbrand när jag var på väg till påskfirande. I tisdags kväll såg vi plötsligt lågor mellan träden (från altanen) det visade sig mycket riktigt vara en brand bara några hundra meter från vårt ställe. I onsdagskväll brann det vid en sjö ett par km bort. Jag kan tacka min lyckliga stjärna för att vi har en fantastisk brandkår på orten som i alla fallen kommit ut snabbt och avstyrt mardrömmen. Det här är en så himla jobbig känsla för även om man är tacksam och glad över att det gick bra, så gnager det: ”hur går det nästa gång?” Jag vill för allt smör i Småland ha regn nu!!
🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️

Odlingsfronten har till stor del flyttat ut i växthuset. Tomaterna började dra iväg på längden, men chilisarna hade jag egentligen tänkt ha kvar inne ett tag till. De är ju inte bara heta i sig själv utan vill också ha det rätt varmt 😁 Men min kamp mot de gröna lössen börjar likna 30-åriga kriget.. Det verkar inte gå att vinna över dom, de kommer envist tillbaka trots mina olika utrotnigstaktiker. Nu får de bo ute så är det iaf lättare att duscha bort de små monstren. Och kanske kanske finns det nån nyckelpigelarv som kan ta sig an dom.

Pelargoner och lite annat har fått komma fram från jordkällaren. Vissa är jag väldigt tveksam till om det kommer att gå att få liv i igen, potatisblomma tex. Den ser extremt död ut och det skulle förvåna mig om den kan återgå til de levandes skara. De flesta av pelargonerna kommer sig nog dock, det brukar de ju göra.

Nillala – alive and kickin’

Och tro’t eller ej, men när jag passerade Kalles i Askersund häromdagen så hade de ju en pelargonsort som jag inte har sett förut. Den log så rart så den fick lifta med mig hem till köksbordet. Tänk vad det är svårt att motstå vissa saker.. 😄🌸

Minipelargon
Annons

2 reaktioner till “Oro och emigration

  1. Det var bra gjort av brandkåren att få hejd på branden så snabbt. Så himla otäckt med skogsbrand så nära inpå knuten för er. Man känner sej bra liten o maktlös förstår jag.
    Pelargoner och tomater ja. Mina pelargoner är på altan nu. Det är lite skönt att få ut dem, de tar plats inne utan att direkt glädja nån. Men de är tåliga och brukar bli väldigt fina ute. Åtminstone precis innan det är dags att ta in dom igen.
    Eftersom jag var lite osäker om tomatplantorna skulle bli nåt så har jag sått om och omigen. Så nu blir det nog några att plantera i växthuset trots allt. Paprikorna är jättefina (o jag som inte tycker jag är nåt värst på paprikor) men de får nog vänta inne ett tag till.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s