Publicerad i Odling

Kosläpp och utomhussådd

Men vilken rolig helg det har varit! I lördags var vi på kosläpp, något jag tänkt på i många år att jag vill göra men det har aldrig blivit av. Arla bjöd på mjölk och bulle, korna visste vad som var på gång och stod och trängdes vid dörren för att få komma ut. Så busiga och sprattliga när klövar äntligen fick känna gröngräset 😄

Sen hade vi den stora turen att gården också hade lite andra små gulliga invånare som lätt hade kunnat få följa med hem.

Det är en konstig vår. Det har varit hur soligt och fint som helst, det har blivit meteoroligsk sommar och så blir det maj med än så länge jättekallt! Iaf i förhållande till hur det var innan, -4/5° och runt 8/10 på dagarna. Det ju bra att det stannar av lite, men det är så himla obekvämt att frysa hela tiden.

Jag har iaf börjat med utesådderna, morot (tidig och sen) rödbeta (vanlig och avlång) dill och baby leaf-sallad. Det ska bli spännande för nu har jag lagt ett lager med hösilage och toppat med min egen kompost. Apropå den förresten, det är ju nu ganska fin jord i den, men det är problem med att det växer in rötter underifrån, när man gräver neråt i den är det som ett tjockt.. typ trassel, som är nästan omöjligt att få dän jorden från, det finns inget som sticker upp ovan jord därför förbryllar det mig endel. Och trist eftersom rötterna snor min kompost! 😡

I år ska jag ju satsa på några bönor också så de har lagt i blöt för sådd under dagen. Det ska bli förodling i krukor i växthuset för säkerhetsskull. Det är så mysigt att ha växthuset fullt av småplantor att gulla med.

Inser nu att det kan komma att bli rätt mycket lök i år. Jag har ju sått röd och gul lök i omgångar och sen köpte jag ju också en påse av vardera med sättlök. Hoppas! 😀

Fuchsiorna är på gång! De flesta visar liv och så även salvia.

Förra sommarens skönhet, kärlelspelargonen har fått två bebisar. Vis efter förra årets misstag har jag nu sett till att märka dom olika så att jag vet vilken som är vilken när jag tar nya skott, dock har de inte blivit riktigt döpta än. Jag tror det får anstå tills de har visat blomkaraktären ordentligt. De har lite trendig bladfärg tycker jag – det var ju nån chokladpelargon som blev årets pelargon iår…

Annons

3 reaktioner till “Kosläpp och utomhussådd

 1. Det är ett skådespel förstår jag med så många glada kossor på en gång😃. Och väldigt gott med mjölk o bulle. Kan tänka mej att någon höll emot vad gällde att ta med sej nåt litet gull hem😘…
  Hoppas det kommer lite värme nu så det kommer igång med växtligheten. Och så man slipper bli så kall i trädgårdsarbetet.
  Roligt att dina fuchsior har klarat vintern. De är väl dina favoriter😍.

  Gillad av 1 person

  1. Ah, det är ju mormors fel att fuchsiorna står högst på listan 😊 minns du den som hon brukade ha hängandes över bordet på altanen? Helt magnifik var den! Det var säkert högsta trivselfaktor för den där, lite skuggigt, skyddat för vind osv.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s