Publicerad i Odling

Värmen kom

Förra veckan blev det plötsligt högsommar ☀🙂 jag passade på att plantera chili och paprikor i sina riktiga krukor och så får de stå ute ett tag nu, det är tjyvtjockt inne och det är mer nyckelpigor ute..

Nyplanterade paprikor och chilisar

Inne i växthuset är det som vanligt bland tomaterna såhär års. Jag kollar och tvivlar på att det överhuvudtaget händer något. Här är bilder med 12 dagar mellan:

12/5-19
24/5-19
12/5-19
24/5-19 (lite annan vinkel)
24/5-19 De har faktiskt kommit igång rättså bra. Här är Venus.

Häromdagen fick gurkorna komma ut. Jag har nog aldrig haft så fina gurkor förut och framförallt inte med så perfekt rotsystem, det måste ha blivit perfekt tajming för utsättning den här gången.

Rotsystem som gör en odlingsnörd rörd till tårar 😪
Gurkor Louisa och Hopeline

Louisa är en vanlig slang och Hopeline en mindre modell. Där ska plantan egentligen vara en ampelsort, men jag valde i sista stund att gräva ner den som vanligt för det blir knepigare att hålla fukten i en kruka.

Innan gurkorna kunde sättas var det dock av nöden tvunget att ta persikoträdet i herrans tukt och förmaning – är lite osäker på om trädet förstår förmaningsdelen i detta, men tukten gick iaf hem 😏

Nyklippt och avlusad persika

Dagen då bönorna skulle planteras var den där jag lyckades bli blöt inte bar en gång utan två. ‘det är bra för plantorna att planteras när det är fuktigt’ tänkte den smarta lilla odlerskan och gick ut i lätt regn med regnjacka. Medans hon stod där ökade regnet på ett ganska omärkligt sätt och inte förrens det rann in i ryggslutet uppdagades mängden regn och då var det ju lika bra att göra klart.

Tittar upp som små teleskop
Pluggplantor
Färdigplanterade bönor

När alla plantor kommit i backen tittade solen fram och det blev så där fint som det bara blir med sol efter regn. Odlerskan tyckte att byta om och ta sig en promenad för att bli varm vore en god idé. Sagt och gjort. Den sköna promenaden med doften av frisk fuktig skog i solen varade i ungefär 20 minuter, sen blev det lika långt hem i rejält regn. Well.. Vissa promenader minns man längre än andra, och jag krympte inte heller 😄

Annons

2 reaktioner till “Värmen kom

  1. Oj vad det växer hos dej! Ska bli så intressant att få se i verkligheten. Så stora o fina plantor av alla möjliga slag. Hoppas det blir en bra odlings säsong. Det är så inspirerande när växterna tittar fram i sådderna o växer på☺.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s