Publicerad i Odling

Redan juli!! 😬

Tiden gĂ„r fort nĂ€r man har roligt och den hĂ€r vĂ„ren och försommaren har jag pysslat mycket med odlande, det Ă€r vĂ€l dĂ€rför som tiden rinner antar jag 😁.

Den hĂ€r sommaren har ju sĂ„hĂ€r lĂ„ngt varit betydligt mer vĂ€xlande Ă€n förra Ă„ret, ömsom varmt och ganska kallt faktiskt. Varvat sol och regn pĂ„ en bra nivĂ„. GrĂ€set har vuxit med raketfart (=mycket grĂ€sklipp och mycket grĂ€sklippning). Överlag Ă€r det nog ett betydligt mer vĂ€xtligt Ă„r i Ă„r Ă€n förra Ă„ret.

Det vÀxer sÄ det knakar i vÀxthuset, tror nÀstan att tomatplantorna Àr större i Är Àn ifjol vid den hÀr tiden. Eller sÄ har jag bara glömt hur det var. Men Àven om jag fÄtt smaka de första mogna sÄ ligger skördandet lite efter.

Venus

De första avsmakades först för tvÄ dagar sen, det var en ny sort för Äret, Venus, en dvÀrgtomat som tydligen Àr orangegul snarare Àn röd som jag var sÄ sÀker pÄ att den skulle vara. Godare Àn Red Robin som jag avstod att sÀtta i Är till förmÄn för denna.

Mina superfina gurkplantor med vÀrldens finaste rotsystem stannade ju helt av (en tvÀrdog, en ser ut som halvdöd ff) men de överlevande har nu hÀmtat sig och vÀxt pÄ som tusan, ampelsort en har tom gett tvÄ smÄgurkor som vi raskt knaprade i oss. VÀldigt söta och goda var de. FörvÀntningarna pÄ stor gurkskörd Àr mycket hög.

Gurkplantorna

I Är ska jag prova att ha physalisen utanför vÀxthuset i krukor. De har ju vartenda Är blivit översÄllade med spinn inne, och det brukar ju kunna bli vÀldigt mycket frukt pÄ dom sÄ det borde ju kunna bli iaf tillrÀckligt med skörd Àven ute.

Physalis och lite annat

Jag har faktiskt redan kunnat smaka pĂ„ en mogen physalis ocksĂ„. 😊

Chilin och paprikan har ocksÄ Àntligen börjat vÀxa lite. Och Àven hÀr har det blivit nÄgot smakprov fÀrdigt, Zlata och Lombardo.

Zlata
Lombardo
Dulce Habanero som börjat vÀxa fint
Padron
Basilika, en icakrydda som blivit omplanterad och som vÀxer pÄ riktigt bra.

Till sist; den överblivna purjon frÄn förra Äret pryder nu vÀxthuset med sin blomning! Vilka klot! SÄ stÄtliga.

Annons

En reaktion till “Redan juli!! 😬

  1. Ja nu kÀnns det verkligen som tiden kunde hejda sej lite sÄ man fÄr njuta.
    Har aldrig varit sÄ tacksam för regn som i Är. Man har förstÄtt hur viktigt det Àr.
    SÄ roligt att fÄ skörda redan! Den sortens tomatfrön kan jag vara spekulant pÄ. SÄ bra att ha bÄde riktigt tidiga OCH sena. Till slut kanske vi kan ha egna tomater Äret om.
    Purjoblommorna var en trevlig överraskning. Man fĂ„r sĂ€tta nĂ„gra för prakten ocksĂ„đŸ˜ƒ.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s