Publicerad i Odling

Regn = växthusväder

Idag blev det regn och vad passar då bättre än att greja i växthuset? Sagt och gjort, ”pysslet” började vid tiotiden, klockan 20 var det klart. Ofattbart vad tiden går fort när man har roligt 😂 persika, vindruva och tomater blev snaggade och det blev betydligt luftigare bland frukten, dock såg några tomatplantor lite hängiga ut av behandlingen. Hoppas de repar upp sig ✊

Nyansat

Persikoskörden blir liten i år. Det var för kallt för humlorna under blomningen, men i gengäld blir frukterna lite större. Jag har faktiskt plockat ner i princip allihop nu under ett par dagar. Testat att göra inlagda persikor med vanilj och mandel, jag håller också på att prova att torka ett gäng. Den stora nackdelen med de här persikorna är att hållbarheten är i princip obefintlig, och dessutom mognar alla samtidigt, man får verkligen äta persika så man får nog under loppet av nån vecka.

Och imorgon skiner solen igen 😊

Annons

2 reaktioner till “Regn = växthusväder

  1. Va mysigt att pyssla i växthuset när regnet smattrar på taket.
    Gott med persika🙄. Kan tänka mej att vanilj o mandel blir gott tillsammans med persika. Kanske göra marmelad också? Persikomos? Bakverk? Känns bra om man trots allt kan ta vara på så mycket som möjligt.

    Gillad av 1 person

    1. Ja man vill verkligen inte slänga nåt! Så det gäller att vara lite påhittig. Tex kan jag rekommendera när det gäller att ta tillvara tomater, förra året la jag hela tomater i påsar och frös in,precis som de var. Det har funkat toppen att ha i grytor, ugnsbakad eller bara stoppa rakt i munnen. Man får spotta ut skalet men resten smakar jättegott!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s