Publicerad i chili, Odling, Paprika

Slutskörd đŸŒ¶

Det har ju varit en omstĂ€ndlig sommar för chili och paprika. Lössen har vĂ€grat slĂ€ppa greppet om mina fina plantor 🙄 och det kan vara sĂ„ att de övervintrade plantorna smittade de nya. SĂ„Ă„ gör om och gör rĂ€tt! I Ă„r Ă„ker alla gamla plantor i komposten och sen blir det nysĂ„dd.

Hur som helst har det ÀndÄ blivit en hel del chili, och lite paprika.

Chili Bulgarian Carrot

Bulgarian Carrot Àr en nykomling, jag gillar den för den rejÀla storleken, men ocksÄ för dess slÀta form och frÀscha fÀrg. Den Àr hyfsat stark.

Peter

Peter verkar ha muterat, olika frukter pÄ samma planta kÀnns lite mysko.

Habanero

Habanero Ă€r inte sig sjĂ€lv alls, verkar vara en korsning med Peter. Inte sĂ„ konstigt kanske eftersom de levde i par förra Ă„ret..😅

Padron

Padron har gett mycket, pÄ bilden bÄde moget och omoget.

Paprika Cornetto

Medelproduntiv skulle jag sÀga.

Paprika Ferenc Tender och Zlata

Ferenc Tender har bara gett den hĂ€r enda frukten 😐 Zlata har varit bĂ€ttre Ă€ven om det Ă€r rĂ€tt smĂ„ frukter sĂ„ har det Ă€ndĂ„ blivit ett par stycken.

Hungarian Bulldog

OcksÄ enda skörden, paprikorna Àr ena kinkisar faktiskt!

Vampire

BĂ€st har nog iaf Vampire varit. HĂ€r Ă€r en av plantorna och den Ă€r ju alldeles neddtyngs av frukter 💕 Citronchili har ocksĂ„ gett mycket men av nĂ„n underlig anledning kom den inte med pĂ„ bild. Synd, för den Ă€r vĂ€ldigt fin! Ev har Ă€ven den korsats till Ă„rets planta, och dĂ„ gissar jag pĂ„ en liten romans med Habanero, citronformade orangea frukter.

Förut har jag ju mest torkat chili, men nu har jag faktiskt testat att göra chilisirap. En vÀldigt stark och söt dessertsÄs/dressing ska den anvÀndas som, att ha pÄ tex fruktsallad och glass.

Chilisirap

Receptet Àr vÀldigt enkelt;

2dl vit sirap

2dl vatten

2 chilifrukter

Klipp chilin i smÄbitar (inklusive frön) blanda med sirap och vatten. Koka i fem minuter. HÀll upp i flaskor och lÄt svalna.

Jag valde olika chilisorter för att fÄ konfettifÀrger pÄ den.

Hittade ocksĂ„ ett recept och ska försöka mig pĂ„ att göra egen Sweet ChilisĂ„s. Roligt att testa lite nytt och Ă€ve fĂ„ anvĂ€ndning för sin skörd till olika saker. Torkade chiliflakes Ă€r ju inte nĂ„t som gĂ„r Ă„t nĂ„gra jĂ€ttemĂ€ngder av liksom.. đŸ”„đŸŒ¶đŸ˜

Annons

2 reaktioner till “Slutskörd đŸŒ¶

  1. Vilket proffs pĂ„ chilisar du Ă€r. Massor med skörd. DĂ„ Ă€r det roligt att odla. Även om man inte kan ta vara pĂ„ allt och det Ă€r kanske svĂ„rt om det Ă€r just chili. Men den dĂ€r dressingen var ju intressant. Blev den vĂ€ldigt stark? Dekorativa flaskor med dekorativt innehĂ„ll.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s