Publicerad i höst

Fröken Frost..

Man känner det på lukten. Den söta ganska goda doften av frusna tomatplantor när man går in genom växthusdörren. Den slutgiltiga sommarridån går ner, strålande vacker morgon, frosten ligger vit i hagarna och i trädgården. Hjärtat vacklar, ska det ha klarat sig därinne? Nej, det har det inte. – 5° tränger in och gör slut på tomat, gurka och physalis.

Men det gör inget, det har varit en fin sommar, det ska faktiskt bli lite skönt att få vintervila från odlingarna. Och i vintervila föds nya tankar, drömmar och planer om hur det ska bli nästa odlingsår.

När frosten kommer ger asken upp, på dirren.
Paradisbuske kolwitzva
Äpple Oranie
Tibast

Allt har sin tid..

Annons

En reaktion till “Fröken Frost..

  1. När man tänker på hösten om våren känns det inte som man längtar precis. Men när den väl är här är det ganska skönt att få avsluta trädgården och vila när kvällarna kommer allt tidigare. Bara planera lite inför nästa säsong och få nya krafter och inspiration.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s