Publicerad i Odling

❤️🌶️

Och så har alla chilis och paprikor grott! Tror aldrig att det gått så fort förut. Tre sorter grodde i fönstret (C. Melrose, C. Citron, C. Orange Spice Numex) resten ställdes på elementet några dagar (3-5dagar) och så var alla igång 😀 på 10 dagar! Det måste ha varit rätt fas alltså. Tror att jag ska markera 19 januari i alla framtidens almanackor som pepparsådagen. Somehow verkar det som att chili är mer odlingsvärd än paprika på flera sätt – jag har ju alltid fått betydligt mer skörd av dessa men de är dessutom då snabbare med att gro. Why kan man undra? Eller är det bara en slump att det råkat bli så?

Chili Melrose
Lagrade sommartomater och Physalis

Är inne på sluttampen av fjolårstomaterna, iaf de som inte eg är lagringstomater. Måste säga att jag är mäkta imponerad av dom, de små Söta Karin, Jordgubbstomaten och några till har ju alltså klarat sig fint ända tills nu. Somliga har torkat och blivit till delikata tomatrussin 😋 hur söta som helst. De som är gula har inte mognat till rött och är lite beska men funkar fint i soppor och grytor.

Physalisarna är också såna som fått eftermogna inne – de är dock lite griniga av sig och de flesta förblev gröna och har nu fått gå till komposthimlen.

Ponderosa och ett par till

Ponderosan är inte helt mogen än, men så har den också fått vara i sadelkammaren (ca12°) fram tills nu. Hoppas den mognar fram nu.

Måste säga att det är väldigt roligt, jag är hyfsat självförsörjande på tomater. Visserligen föräter jag mig nästan på dom under hösten men vi har nog inte köpt knappt några tomater sen förra våren. Och jag har en stackars övervintrad planta sen förra året som har ett par kart så.. 😀🍅 Jag ska också snart så några fönstertomater tror jag..

Det är väldigt skönt att ljuset är på väg tillbaka efter vad jag tror är mitt livs mörkaste och värsta vinter (som ju aldrig blivit nåt annat än höst) och då är odlingen en sån skön avkoppling från Coronavirus och all världens elände. Annat som också avleder och avkopplar är detta:

Ridtur i solnedgången
Annons

En reaktion till “❤️🌶️

  1. Kul att chilisarna var så grovilliga. Jag har ju inte sått nån chili men några olika paprikor och några har i alla fall fått en liten rotstump som sticker fram.
    Här är alla tomater uppätna utom Ponderoserna som har hållt sej bra och smakar gott. Så det kommer nog att bli nån till sån planta i år.
    Härligt att det blir allt ljusare för varje dag, man känner sej allt lite piggare och får lust och energi att göra saker tycker jag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s