Publicerad i chili, Odling, Paprika

Omskolning

Undrar om jag ska få ta tillbaka det där om att paprika inte är mitt bästa? Det verkar som att de växer på mest just nu, fyra av dom har fått flytta isär. De är rätt fina men jag undrar jag om de ska lyckas hålla tidsschemat om man jämför med våren 2018, då var det blomknoppar 27 mars.

Till vänster: förra veckans omskolning,
till höger: dagens

För årets pepparodling har jag lite nya planer. Jag tänker att jag ska bygga ett eget ‘hus’ för dom på den andra ladans solgavel. Det ska vara ett fast tak men upprullningsbara väggar av nån lite starkare, kanske armerad plast. Allt för att kunna ha öppet så att inte lössen tar över men också kunna stänga igen under kallare perioder. Så här i planeringsfasen känns det ruskigt bra 😁

Förresten! Jag har ju typ vunnit ett superbra pris 😃

Tredjeklassarna på vår skola har jobbat med att samla pengar till wwf och Australien. De har städat i naturen och företag har skänkt pengar. Nu ordnade de ett lotteri också, man kunde vinna massa fina saker som alla syftade till att vi ska ta hand om vårt enda jordklot. Första pris var ett insektshotell som en elev byggt tillsammans med sin morfar. Jag köpte en massa lotter och hade bestämt mig för hotellet. Under själva dragningen vann jag både rättvis choklad och blomsterängsfrön, men inget hotell. Tänkte att jag nog får bygga ett eget. Så plötsligt får jag se att det står på en av mina kollegors arbetsplatser, kommenterar det varpå han säger: Ja, jag vann det fast jag inte ville ha det. Frun är jätterädd för flygfän! Min förslagna hjärna var inte sen i vändningarna utan föreslog byteshandel med vinster och vips stod jag där mitt alldeles egna insektshotell! 🐝❤️

Första pris!
Annons

2 reaktioner till “Omskolning

  1. Grattis till det fina insektshotellet! Skönt att det hamnade hos rätt person till slut. Ska bli intressant att se hur mycket insekter du får som gäster.
    Fina plantor du har på gång. Ska plantera isär några paprikor vilken dag som helst. Det börjar vara trångt i den byttan. Så får vi se om jag kan få några frukter också så småningom☺.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s