Publicerad i Odling, potatis

Hinkpotatis

Amandinarna ska få utstå ytterligare experiment (förutom att bo i hink alltså).

Plågsamma (?) potatisförsök

Har satt potatisarna i en hink, täct med lite jord och fyllt på med hö. Vattnat en skvätt. Två somrars erfarenheter av potatisodling i hö har gett att även om hö är luftigt så kan det bli för blött vilket gör att potatisen i värsta fall ruttnar och i bästa fall växer lite dåligt. Att hålla ganska torrt verkar väldigt mycket bättre, sommaren 2018 fick ja bra skörd trots torka och potatisen fick klara sig helt utan bevattning pga vattenbristen. I hinkarna kan jag styra och ha ordentlig kontroll, lagom fuktigt ska nog vara det bästa. Och så får de stå i växthuset ett tag till, det ska ju bli kyligt några dagar nu.

Annons

2 reaktioner till “Hinkpotatis

 1. Intressant experiment. Känns som man gör ”experiment” varje år typ. Man (jag) blir aldrig riktigt klar över vad som är rätt och bra fullt ut.
  Här har far i huset gjort ett alldeles eget experiment och det är ju verkligen roligt. Han har satt tre potatisar (dock helt vanliga ätpotatisar) i varsin kruka som ska få stå i växthuset. Så får vi se om vi kan få nån tidig skörd av dom. Jag har också petat ner några i lannet i höstas som täckts med halm, vi brukar ju få några vildstånd som kommer från kvarglömda och nu när vintern knappt varit kanske det kan bli nåt av dom. Vi får se, med tanke på alltings jävlighet….

  Gillad av 1 person

  1. Va roligt att han är med i odlandet. På nåt vis är det som att tom den mest ickeintresserade kan bli lite nyfiken om man bara är teräcklit eveten med sitt eget odlade och delar med sig av vad som händer oavsett om nån frågar eller inte. 😄
   Det verkar ju annars som att sånt som växer helst ska komma på själva vart de ska vara, jag fick ju också endel vild potatis förra året. Nästan mer än från de jag satt.. Blir intressant att se om det funkar nu när du efterliknat naturen 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s