Publicerad i gurka, jord, Odling, vitlök,

Om att hålla på och hålla på..

Förberedande inför odling tar mer tid och möda än vad man först tänkt sig. Alltid. Inget jag egentligen har nåt emot. Förmodligen skulle jag ha större och mer omfattande odlingar om det var mer snabbjobbat. Jag har den tid jag har och det blir det som det blir.

Förra veckan blev jag ju klar med påfyllning av ny jord i växthuset. Den gamla jorden åkte ut på lannet. När jag sått/satt det som ska blir det täckning med gammalt hösilage uppepå. Hoppas att den trötta jorden då repar upp sig och blir näringsrik nog för grönsakerna därute.

Under helgen har jag fyllt på med ny jord i pallkragarna och vitlöken, som vuxit i växthuset över vintern, har planterats ut.

Två kragar vitlök

Inne går det rasande fort med Hopelinegurkan, den har blommor (med anlag) och Garden Pearl-fönstertomaterna har fått många kart. Kuligt! 🥒🍅❤️

Hopeline

Annons

3 reaktioner till “Om att hålla på och hålla på..

 1. Förberedelserna inför odlandet känns ganska oändligt. Just nu känns det lite stressande att det är så varmt. Ska man plantera ut i växthuset eller inte? Det är ju trots allt bara april än. Och ska man börja så nåt tro? Morötter borde väl funka även om det blir lite kallt i maj. Jag har sått litegrann, palsternacka och persilja (på lannet). Det är roligt men också lite ängsligt med allt som ska ske inom en rätt begränsad tid, ska man hinna med allt man tänkt sej?
  Provar på i år med sådd gul, röd och sharlottenlök. Undrar om det kan bli några lökar, de är så små så små de små stråna. Får väl gardera med sättlökar också.
  Imorse kände jag faktiskt att det VAR varmt i varmkomposten, det ångade. Så nu har väl processen satt igång:).

  Gillad av 1 person

  1. När man tänker tillbaka känns det lite underligt, förr (som i förr för tio år sen) då vågade jag inte ta ut tomaterna i växthuset förrän i slutet av maj, plantera ner dom i början av juni. Klimatet har nog ändrats en hel del.. Sen har jag också blivit mer modig, de tål mer än de ser ut för och växthuset skyddar mot några minus faktiskt.
   Det är stressigt på ett roligt sätt, huvudet fullt av planer och trött i kroppen så att man somnar på två sekunder. Synd bara att man inte är ledig nu.
   Men det där med lök – det händer ju ingenting! Jag hade ju beställt frön och sättlök av några elever i skolan som säljer (äntligen en bra försäljning!) så snart åker de ner. Lök borde väl klara det nu?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s