Publicerad i Böna, försådd, morot, Odling, odlingsytor, tomat, trädgård

Odling och förodling

Oj vad man kan greja! Får aldrig nog! Under veckan som gått har jag hållits och krattat ihop hästskit och gammalt hö i hästhagen. Nästintill hela dynghögen har ju gått åt så måste jag ju få ihop ny gödning för framtiden. Det blev tretton traktorskopor med nytt material och väldigt fint i hagen 💕 Enda solket i bägaren är att det väl kan komma att bli en herrans massa snok i den nya högen.

Rent i hagen

Det har gått lite trögt med sådd av sånt som ska vara ute i lannet, dels pga att det nog egentligen är lite tidigt att så vissa grejer, – jag tvekar om jag ska våga, men också att jag inte riktigt tänkt färdigt på hur och vart allt ska sitta. Eftersom världens bästa syster inspirerade med en mysig planterings-planeringsbild på insta så var jag ju tvungen att härmapa.

Ritat och skrivit ner vilka grejer som ska ner var i trädgårdslandet.

Och rackarns vilket flyt det blev sen. Har försått två sorters bondbönor, purpurböna, brytböna och borlottoböna. Broccoli och grönkål. Solrosor. Gul och grön squash.

Försådder

Ute har palsternacka och tre sorters morot kommit i jorden. Förresten var det ju ett huvudbry också, lannet är lagt i lager med hö och gammal jord, kommer morötterna att orka växa genom lagret med gräs som ju är lite packat? För säkerhets skull har jag rivit runt ordentligt, luckrat upp och blandat om långt ner. Under var det gräsmatta för ett par år sen, den fanns inte längre, mörk fin jord som bara behövde luckras lite. Lite tungt jobb men jordgaserna (doften och känslan) är så bra för huvudet.

Morotsrader

Tomaterna växer, men den där egna kompostjorden som jag planterade om i var nog för mycket för dom, jag tycker att de står och stampar. Jorden blir också väldigt hård när den torkar lite och på ytan är den verkligen stenhård hela tiden.

Tomatplantor

Bra helg har det minsann varit trots att lördagsmorgon startade med att samla in förrymda hästar som sen resten av dagen gnäggade om att gräset på riktigt var grönare på andra sidan.

Vi vill gå i en annan hage!
Annons

2 reaktioner till “Odling och förodling

  1. Ja herregud vad du har hunnit mycket! Så mycket fint material du har samlat. Det är guld värt, jorden blir helt underbar att jobba i när maskar och annat gjort sitt.

    Och du har hunnit så en hel del, jag ska försöka få sått åtminstone morötter de närmaste dagarna. Men egentligen är det nog inte så sent, det är fortfarande bara april trots allt.
    Att ha djur är att vara beredd på oväntade händelser. Fast man är ju nästan aldrig beredd i alla fall.
    Men lite spännande är det;).

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s