Publicerad i Odling, Planera

Utvärdering och ny korttidsplanering

Gårdagens planering var ändå hyfsat bra för att vara mig. Och med bra menar jag rimlig utifrån vad man kan hinna med på en dag, jag hann med fyra av sju punkter. Omplanteringen blev bortprioriterad pga det skulle bli regn idag, uppsättningen av hyllor måste vänta för att väggen inte är helt färdigmålad. Och cykla är ju inte ett måste, kanske inte särskilt efter att man släpat runt på gräsklipparen i 4oenhalv timme. Idag har jag träningsvärk överallt. Och gräsmattan! Känslan när man tittar ut över den och den skimrar som sammetsgrön smaragd 💚 Jag är dock lite ledsen över alla maskrosor och violer som blev halshuggna.

Årets första gräsklippning

Eftersom några saker gick bort blev några rabatter rensade istället och nu är de också täckta med gräsklipp.

Jag håller på att klura lite på detta med rabatterna. Rensa är inte min grej nu för tiden, kroppen håller inte för den typen av påfrestning. I flera år har jag haft skygglappar mot ogräset (och gräset) som tar över. Tänker att jag skulle vilja minska rabatter men det är också svårt, jag har investerat mycket tid och växter på att göra dom. På vissa delar har de också förvildats och blivit naturligt fina, tex allium har spridit sig väldigt fint osv. Jag gillar egentligen mest när en rabatt inte ser ut som en rabatt utan mer som om man är i naturen, det svåra är bara att hålla gräset i schack. En blomsteräng är ju bland det svåraste man kan komma på att göra tex. Mer funderingar på området kommer att gå åt.

De sista Ponderosorna åkte på grillen. Ska väl erkänna att de inte var de godaste jag ätit men jag är ändå imponerad, det är mitten på maj, de har legat i rumstemperatur sen i oktober. Då kan man inte gnälla på tappad smak.

Grilltomater

Ny planering för söndagen är:

 • Göra rabarberkaka/paj
 • Packa plantor som kan adopteras till kollegor.
 • Omplantering chilis.
 • Sätta salladsfrön ute.
 • Rida en sväng.
 • Cykla.

Kort lista det blev, undrar om jag kommer kunna hålla fast vid den.. 🤪

Annons

3 reaktioner till “Utvärdering och ny korttidsplanering

 1. Hur gick det den här dagen då, blev allt gjort som planerats? Det är ju så med trädgårdsarbete, det tar liksom aldrig helt slut. Rensa ogräs är inte så kul, och dessutom rygghårt, men det är roligt när det är klart och rabatten eller vad det nu är ser ordningsam ut. Här har planterade växter som vill ta över rabatter till stora delar fått åka ut i skogskanten. Man måste ta sej in i huset.
  Har ni inte åkgräsklippare? Eller tog det 4 timmar med den? Här har far i huset klippt för första gången i år och så skulle jag klippa min lilla bit( det växer rariteter, typ gullvivor, gulsippor m.m. där så man måste vara försiktig)men då skulle förstås den gamle uven till klippare börja kinka. Så det blev ändå far som klippte allt. Men han sparade faktiskt så gott som alla rariteterna efter instruktion. En modernare klippare finns nu på önskelistan. I alla fall om jag ska klippa.
  I år har jag planterat rätt många Ponderosa, det är ju väldigt värdefullt om man kan ha egna tomater så länge som du har lyckats bevara dem. Även om de inte är supersöta. Tyckte dock att de sista vi åt, tror det var i februari, smakade riktigt bra med tanke på lagringstiden. Verkar också som att de mognar på under vintern.

  Gillad av 1 person

  1. Jodå det löpte på. Cyklingen fick stryka på foten och blev av först ett par dagar senare. Klippningen skedde med gåklipp och uppsamlare, jag vill ta vara på gräset dessutom hade det blivit så långt så det hade sett förfärligt ut att låta det ligga. Jag testar med att kväva ogräset i rabatterna med gräsklipp nu, vi får se hur det går 😀 Det är svårt det där med gullisar i gräsmattan, jag har ju mycket små fina violer som man vill spara. Klipparen vi har är riktigt bra tycker jag, en Stiga med drift så man får lite hjälp att knuffa. Just nu bor den dock på Tallhagen eftersom Hugo inte fått tag i nån egen än.
   Jag har faktiskt dragit ner lite på Ponderosorna eftersom jag fick tag i ett par sorter till som ska vara bra att lagra, en Vesuvio Giallo och Regina. Dock hade jag missat att ta frön på Principe Borghese så den får jag klara mig utan iår.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s