Publicerad i Odling

Full fart!

Den bästa tiden på året och allt rusar förbi som ett reaplan 🙄 Så mycket roligt som händer och som man vill och ska göra samtidigt. Sista veckorna i skolan är som ett upplopp där allt ska vara klart till den stora dagen, Le Grand Finale – avslutningen. Hemma i odlandet är det nästan samma sak, alla små bebisar (plantor) har blivit tonåringar och växt ur krukorna, de KRÄVER att få mer utrymme, mer jord och mer vatten. Vart man vänder sina ögon finns grejer som man vill göra, idéer kraschar in i en och bara måste startas upp. Nu! Nu! Och det är fortfarande det roligaste och bästa som finns 😍 Jag önskar bara att det skulle finnas lite fler timmar på dygnet. Alternativt fler dagar i maj. Så att man kunde hinna njuta lite till. Eller så skulle jag komma på fler roliga små projekt 😁

Det sista i raden är sötpotatis. Läste artikel på rabarberträdgård om odling av dessa tydligen icke-potatisar. De är släkt med blomman för dagen (en favo) och är klättrande/marktäckande. Raskt införskaffades ett par plantor men även några potatisar ska få prova på att rota sig. Trist nog fanns inte eko av sötpotatis i min butik så vi får se om det ens är möjligt.

Sötpotatis-försök

I bönlandet blommar det.

Vinrankan lever men den är nog lite tveksam mot tilltaget att bli utflyttad. En plats i solen kan verka mer glamorös än den är i verkligheten.. 😉

Hinkpotatis trivs bra och de första små frilansande har tittat upp. Squashen är utflyttad och har fått bli potatisarnas granne.

Ett annat projekt var att sätta ett mango-frö. Bara att skala fram kärnan tog flera dagar 😛 den är hård och seg och så ska man tydligen vara väääldigt försiktig så att man inte skadar fröet. Nu är det bara att vänta.

Igår upptäckte vi att bålgetingar hittat hit. Vi brukar alltid ha några stycken som cirkulerar men nu har de nog hittat en riktig skatt. Tros det som mest var tio stycken samtidigt.

Bålgetingar som är sugna på sav. En verkar va lite bossig av sig. Kanske har hon fått lite för mycket innanför västen.. 🥂

Kaffet är det som gör att jag vaknar upp på morgonen. En morgon vaknade jag till redan när det skulle kokas, eller det såg ut som att jag fått nån som 1 ville bli bli bjuden på en kopp, eller 2 hjälpa till att sätta på det.

Insidan av fönstret precis bredvid kaffebryggaren.
Grön bladspindel ♀️
Kolla in tassarna!

Hon fick faktiskt gå ut. Och rackarns vad snabba de är, jag förstår att de inte behöver något nät för att fånga sina byten.

Och så börjar allt att bli som det ska på landet – ingen sommar utan kattungar!

Svansa
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s