Publicerad i Bygge, chili, Odling, Paprika

Jag har en chilikjorre! (kjorre=kiosk) đŸ˜„

AlltsĂ„ att jag Ă€r nöjd! Tanken om nĂ„gra hyllor för krukor med nĂ„n liten plastgardin över till att ha fĂ„tt till ett riktigt trevligt krypin för chili– och paprikaodling. Jag Ă€r sĂ„Ă„ bra pĂ„ att fĂ„ bra idĂ©er! Och fĂ„r det bara gĂ„ lite tid sĂ„ förfinas idĂ©erna. Tydligen 😌

Eftersom det finns en och annan bil- och driftracing intresserad hemma hos mig finns det ocksÄ en del slutkörda dÀck. En hel massa dÀck faktiskt. SÄ kom idéen med att anvÀnda dÀck som krukor.

DÀckkrukorna placeras pÄ markduk, stöttorna som ska hÄlla plasten i framkant pÄ plats.

Gammalt rivningsvirke finns ocksÄ eftersom vi hÄllit pÄ och renoverat i tusen Är och heller aldrig slÀngt nÄgot som inte Àr totalt absolut supertrasigt. Det fick bli stöttor och tak.

Ev glömde jag att fota inna plasten var pÄ plats..

Först tÀnkte vi skjuta fast plasten men det blev betydligt bÀttre att klÀmma fast med en brÀdbit som skruvades fast. Mindre pÄfrestning pÄ plasten.

Fronten Àr tvÄdelad, upprullningsbar och fÀsts med typ skidremmar som skruvats fast i takfotsbjÀlken.

DÀcken fylldes med hösilage till hÀlften ungefÀr, resten fick bli köpejord. Sad enough, allt annat Àr slut. Hoppas det vÀxer bra nu. Kryddade med lite hönsgödsel.

NĂ„gra milt sagt svettiga timmar senare..

Utrymmet rÀckte till alla plantor, om det dyker upp nÄgon som jag glömt bort sÄ finns en plats kvar.

Plantorna sitter fyra/fem i varje dÀck. Det borde rÀcka till, plantorna Àr inte sÄ stora.

Som sagt, min tanke med dĂ€cken förutom att de har rĂ€tt form Ă€r ju vĂ€rmelagringen. Bara det nu inte blir för varmt i dom. NĂ€r jag höll pĂ„ med planteringen var det riktigt varmt, solen ligger pĂ„ mesta delen av dagen och gavlarna gör att vinden inte kommer Ă„t plantorna sĂ„ mycket. Om vi sĂ€ger som sĂ„.. Jag gick frĂ„n kiosken till vĂ€xthuset och tĂ€nkte ‘Ă„h va svalt o skönt’. DĂ„ var det 30° dĂ€r… Heta frukter borde gilla vĂ€rme đŸŒ¶ïžđŸ”„đŸ˜

Det Àr roligt att bygga nÀr det gÄr fort, det hÀr Àr ju inte nÄt noga med för utseendet skull, ögonmÄtt fÄr duga, huvudsaken Àr att det hÀnger ihop.

Trycket i vĂ€xthuset börjar alltsĂ„ lĂ€tta, Ă€ven altanblommorna har flyttat ut nu. Imorgon blir det gödsling och grĂ€stĂ€ckning av resten av vĂ€xthuset, Ă€ntligen! Och sĂ„ lite ridning förstĂ„s 😃

Annons

3 reaktioner till “Jag har en chilikjorre! (kjorre=kiosk) đŸ˜„

  1. SÄn bra o rolig idé du har förverkligat! Det Àr ju det som Àr vitsen i grunden med odlandet, att fÄ fram Àtbart pÄ ett sparsamt sÀtt. Att taga vad man haver typ o försöka fÄ till det.
    Dina plantor kommer trivas fint med sÄ mycket sol, vÀrme o ompyssling.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s