Publicerad i Odling, trädgård, vindruva

OMG vilken fin midsommar!

Sista arbetsdagen innan semestern lovade allt;

Mornar man drömmer om..

Efter det fortsatte det bara, fina dagar hela midsommarhelgen. Det kändes nästan som att naturen försökte kompensera, eller så var det en belöning till människorna som inte förbrukat jordklotet på samma vis de sista månaderna?

Odlingarna går bra också (om jag jämför med mina egna alltså, andras verkar gå ännu bättre, som vanligt alltså.. 😉) gurkorna har överlevt och börjat växa, påltomaterna likaså. Little Gem är superfin, tatsoien och dillen med. Broccolin är det lite konstigt med, från småblad direkt på blommor, varför? Den direktsådda spenaten är superfin, den förodlade blommar. Bondböna! Hallå hur fort gick inte det? Eller hur är de när är de klara förresten?

Bondböna, Little Gem, broccoli, spenat och tatsoi

Även blomstersidan av trädgården levererar delvis, ett par av pionerna blommar inte alls i år, kanske var det den sena frosten som såg till det?

Men allium, liljor, iris, klätterhortensia och gammelpionen kör hårt.
Mormors pion får en blomma i år.
Jättevallmon är egentligen lite för mycket jätte men den går inte och rensa bort och alltid imponerar den väl på nån. Tursamt nog har den vita varianten försvunnit, de liknade gamla dasspapper när kronbladen föll av.

Vindruvan har inte bara klarat sig utan bevisar sin livskraft med en blomklase. Inte så stor men väldigt tuff.

Till sist: inne i köket har vi också de här godingarna som man inte kan få nog av.

Ingen sommar utan 🐈-ungar 💕
Annons

2 reaktioner till “OMG vilken fin midsommar!

  1. Såna små gosingar❤. Det är allt nåt med katter som gör dom så speciella, både de som är keliga av naturen och de som har lite mer integritet. De där småttingarna ser ut att gilla gos.
    Här gick tatsoien i blom men ska allt på’t igen när dagarna blir lite kortare. Det mesta ser ut att ha kommit igång i landen här men somligt åts upp innan de ens visat sej och inte av oss. T.ex.majrova. Som inte kommer att sås mer här. Tror jag. Gurkorna är lite tröga liksom paprikorna. Tomater och potatis däremot ser ut att gilla det här stället. Blir att koncentrera sig på såna. Kärlek måste va ömsesidig om det ska hålla i längden.

    Gilla

    1. Ja så är det! Det där med att krusa för växter som inte passar leder bara till besvikelse. Jag försöker använda tatsoien ändå, de blad som går liksom. Funkar när man grillar/steker dom. Ruccola kommer jag nog aldrig mer behöva så, det kommer var som helst.. 😀 Vild känns det som..

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s