Publicerad i Odling

Sommar har blivit höst – ruskig höst 🙄

Det har varit en riktig skithelg vädermässigt. Grått, regnigt och oskönt ruggigt 😒 och hur mycket jag än tänker att det behövs för att jorden ff är väldigt torr så kan det väl för cudsskull regna på nätterna, eller åtminstone när man är instängd på jobbet?

I lördags försökte jag ta vara på tråkvädret med att ta hand om lite skörd. Inläggning av gurka och torkning av tomater. Som vanligt går jag ut stenhårt – hade planer på att även göra tomatsås men när det andra var gjort fick det vara nog.

Det är alltid så omständigt när jag ska göra sånt här, tex gurkinläggning. Jaha, först ut och plocka gurkan, oj det behövs vattnas/bäras in krukor/klippas tomatplantor osv. Sen hämta in burkar, leta reda på dom, diska, ta bort etiketter – man vill ju att de ser snygga ut. SEN kan man lägga in gurka.

Sex burkar inlagd gurka.

Använder mig av 1 2 3lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten) + en gnutta salt och dillkronor som jag fått för mig att det ska vara i (?)

Tomattorkning tar ju visserligen ett par dagar men där skivar jag bara upp tomaterna på torkbrickorna och sen står den och brummar för sig själv. Jag fick köpa ny tork iår eftersom den gamla gick sönder i termostaten. Läskigt för plasten i brickorna smälte och det luktade väldigt bränt. Snart får vi se om detta är standard för den här sortens tork eftersom jag köpte en ny likadan (ksk jättedumt..) Jag tycker att det är en bra modell, bra med olika temperaturer och roterande brickor. Nu står den iaf på stengolvet i källaren och sprider doft av varma tomater 😍.

Igår lyckades jag innan det blev alltför regnigt att rensa ur en rabatt och plantera det mesta av plantshoppingen i Revsten för en månad sen. Så glad över att äntligen ha stjärnflocka igen – den gamla jag hade blev kvävd av ogräs. Men nu ska här bli andra bullar med rabatterna minsann. Nästa år ska det bli täckodling även där – rabatterna ska prunka och min rygg ska vara i fin form 😃

Vinröd/lila/silver-alunrot och stäppsalvia
Röd/orange/gul alunrot, stjärnflocka och rudbeckia, hyacintviva och nejlika.

Och nu är det ändå måndag och vi ska få sommartemperaturer igen.. 😜

Annons

En reaktion till “Sommar har blivit höst – ruskig höst 🙄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s