Publicerad i jordgubbar, kompost

Efter regn..

Och igår blev det plötsligt varmt och gott igen 😊

Planterade jordgubbarna från Revsten.

Såklart att man detta år måste ha Korona-gubbar.

Hoppas på att de snabbt ska sätta revor så att jag kan sätta även en tredje krage med gubbar. Och även om Korona känns trendigt värre – en sort som jag tror var ny när jag gjorde karriär i jordgubbsplockning, alltså för sisådär 35 år sen.. 😄

Kragen blev laddad med lite alldeles för blöt och inte helt färdig kompost – jag var tvungen att kika hur det går för maskarna därinne. Kände stor ironi över när man köpte komposten och ett finmålat fruntimmer med handskar rafsar ut typ plantjord i luckan längst ner på komposten vs när jag sitter där med kläggig stinkande.. ja, vad man ska kalla det för. 😂

Grävde iaf ner lite i varje jordgubbskrage (långt ner så att maskarna hinner jobba lite till innan gubbarna får tag i det. Lite jord från landet och tillika jordfabriken (täckodling gör jord, supermullig fin jord) fick de också. Sen ska det täckas med gräs för fukthållning och näringstillskott.

Mumsiga långa slanka morötter

Det är gott att hållas i trädgården nu, man kan mumsa under tiden 😋 morötterna är otroligt långa och wow så goda!

Annons

2 reaktioner till “Efter regn..

  1. Här är jordgubbsplantorna också satta men inte perennerna. Vet inte riktigt vart jag vill ha dom och dessutom är alla rabatter så himla igenväxt och behöver rejäl utrensning och gödsling så det får bli en tillfällig lösning på nån ledig jordbit i grönsakslandet tillsvidare.
    Ska bli spännande att se om det blir några goda gubbar till sommaren.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s