Publicerad i chili, Paprika, skadedjur

Katastrof!! đŸ„ș😳😱

För ett par veckor sen hittade jag en gömma med physalis under skÄpet i vÀxthuset. Det var en mus som samlat ett tag och jag tyckte tom att det var lite gulligt. SÄg framför mig hur det satt-lÄg en tjock liten en mitt i alla physalisar och rapade.

NÄvÀl, fÀlla stÀlldes ut och det blev Gonatt Mus.

För en vecka sen insÄg jag att chili och paprika rÄkat ut för massivt lusangrepp och duschade dom men sÄg glatt att det Àr mÀngder med frukt pÄ plantorna och att de nog snart skulle gÄ att skörda. Men eftersom det ÀndÄ Àr hyfsade temperaturer fick de sitta kvar för att mogna fram lite mer.

Till saken hör att jag fÄtt ransonera antalet öppningar av kiosken eftersom vi fÄtt skjuta fast plasten pga vinden, det höll pÄ att blÄsa sönder helt. SÄ dÄ fÄr man se till att öppna lite mer sÀllan och sen skjuta fast plasten igen, man kan alltsÄ inte gÄ dÀr och glutta varenda dag.

Kampanaki

IgÄr nÀr jag skulle kolla till plantorna igen möttes jag av total katastrof!

Volcano

Först nu inser jag hur mycket det skulle ha blivit av paprika och chili, jag har plockat av det som gĂ„r att rĂ€dda men det Ă€r nog bara 1/5 av det som fanns. JĂ€kla jĂ€kla skit!! SĂ„Ă„ himla trĂ„kigt, allt jobb, alla fina plantor, alla fina frukter. Flera sorter som jag inte ens fĂ„r smaka pĂ„. 😱😱

Stora fina King of The North

RĂ„ttor/möss har tydligen haft kalas, dock har de nog inte gillat det sĂ„ mycket för de har Ă€tit lite pĂ„ typ allt. Även chili fast kanske inte de starkaste.

Odling Àr banne mig en prövning! FÄr se om jag nÄnsin mer ska odla paprika igen.

Och vi som byggt ett hus till dom och allt đŸ˜«

TvÄ fat blev det till mig av nio mÄnaders arbete. Om nÄn klagar pÄ att paprika Àr dyrt, dÄ kan den försöka odla det sjÀlv.

Annons

2 reaktioner till “Katastrof!! đŸ„ș😳😱

  1. Men va trist😕! Odling Ă€r verkligen tĂ„lamodsprövande. Man fĂ„r mĂ„nga erfarenheter av olika slag. Du fĂ„r sĂ€tta ut fler musfĂ€llor. HĂ€r har vi lite varstans dĂ€r katterna inte kommer Ă„t, under diskbĂ€nken, dĂ€r vi fĂ„ngat 4-5 st, i lillstugan, ocksĂ„ fĂ„ngst, i jordkĂ€llaren, pĂ„ altan.
    Du fick Ă€ndĂ„ nĂ„gra kvar. Jag Ă€r ju inte vĂ€rst bra pĂ„ paprikaodling men i Ă„r har jag nog iaf fĂ„tt 5-6 st. Lite nöjd Ă€r jag med det🙂.

    Gillad av 1 person

    1. Ja, det Ă€r vĂ€l sĂ„, bryt ihop och kom igen liksom. De har ju inte Ă€tit upp de starkaste chilisarna sĂ„ det Ă€r vĂ€l de jag fĂ„r rikta in mig pĂ„ 😉 kanske ska jag minska pĂ„ mĂ€ngderna och ha allt i vĂ€xthuset igen, det blir för mycket att hĂ„lla ordning pĂ„ sĂ„hĂ€r i slutet av sĂ€songen nĂ€r mörkret kommer.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s