Publicerad i Odling, tomat

Årets tomatintagning

Påletomaterna tog jag in den 8e september. För tidigt känns det men några hade redan då fått frostskador. 6kg på nio plantor får man bäl vara nöjd med även om jag protesterar mot frost i början av september.

Tomaterna i växthuset togs in 13 oktober. Först tänkte jag att de skulle få sitta och bli färdiga ett tag till, lagom att ta in i slutet av oktober. Trodde jag. Sen var det helt plötsligt redit kallt och inplockningen fick ske på kvällar med pannlampa och sladdlampa. Med stelfrusna fingrar. In kom de iaf och himmel vilka fina tomater jag får!

Mycket tomater blev det 😋

Totalt blev det 63,5kg i år. Det är nytt rekord faktiskt 😃 så får vi väl se om alla kommer att mogna fram. Lite längre fram ska jag göra en mer detaljerad rapport över årets hiss & diss, men då ska även hållbarhet räknas in så det måste bli senare uppenbarligen.

Tankarna inför nästa säsong går åt hållet att jag inte ska ha så många plantor. Jag behöver inte 60kg. Och det skulle vara bra att kunna ha lite mer annat i växthuset. Vi får se. Problemet är att det ju är såå roligt med plantor 🌱❣️

Annons

2 reaktioner till “Årets tomatintagning

  1. Vilken supertomatodlare du är! Roligt, jag har ju själv jämt älskat tomater ( att äta då). Nu har jag odlat några år och det smakar ännu bättre av egenodlade. Just i år blev det inget rekord för min del men det kommer ny säsong får vi tro. Jag fick ynka ca 20 kg ( jämfört med dina 63 då;)) och då är vintertomaterna Ponderosa 5 kg av dom. Fast vi är bara 2 för det mesta som ska äta av dom så det räcker ett tag hursomhelst.
    Roligt med pålodlarexperimentet, det blev ju bra skörd.

    Gillad av 1 person

    1. Alltså 20kg.. Det är ändå rätt mycket om man inte jämför med andra år så skulle du nog vara rätt nöjd. Jag tänker att när du fick 45kg så är det alltså en makalös mängd i förhållande till växthusets storlek. Varje planta måste ha gett flera kilo?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s