Publicerad i höstsådd, Odling, Paprika, tomat

Odlingsåret 2021 har börjat!

Jullov betyder planera för odling 😃 och nu gör jag allt för att bromsa. Försöka nöja mig med att sätta lite i taget. Det är väldit svårt.

Lysröret har burits in (efter mycket tjat) och fönstertomaterna och de most precious av pelargonsticklingarna har fått flytta dit.

Tomater, pelargonsticklingar och det stackars olivträdet (längst bort i bild)

Tomaterna (sådd 6/11) har skolats om och efter bara 36h syns tillväxten (de är lite ljusare i toppen pga ett dygn utan lampa i källaren).

När skörden togs in i höstas (13/10) följde även en liten tomatplanta av okänd härstamning med in. Nu är det knoppar i den..

Tomater på Alla hjärtans dag?

En del av min begränsning av sådd är att endast så paprikan nu (7/1). Chilin ska få vänta åtminstone till det magiska datumet 19 januari som var den dag jag sådde på förra året och som då tydligen var ett i hästväg bra datum för chilisådd. Jag hade egentligen tänkt låta fullmånen styra sådden men kunde inte hålla mig. Det är tre veckor kvar till fullmåne nämligen.

Av fjolårets tomatskörd återstår endast fyra backar med glest lagda Ponderosa, Vesuvio Giallo och Söta Karin. Och jag försöker äta upp så mycket det går för de håller på att tappa smak och faktiskt bli sämre. Förutom Ponderosa då förstås, den håller ff på att mogna 😄 Och om man undrar vad det är för mörka små torra grejer som ligger där tillsammans med tomaterna så är det precis vad det är; tomatrussin, tomater som spontant torkat ihop till russin, goda att snaska på om man frågar mig 😋

Återstoden av tomaterna

Utanför fönstret snöar det för fullt 🤍🤍🤍 och om en timme kommer solen! ❄️💕

Annons

2 reaktioner till “Odlingsåret 2021 har börjat!

 1. Så frestande med alla sorter du har och som du dessutom vet hur de mognar, smakar, färger m.m.
  Jag kan gärna prova ett par sorter om du vill del med dej, t.ex. Söta Karin, bara namnet låter ju både gott och vackert.
  Just idag har jag faktiskt fått ändan ur vagnen och sått 3 olika sorters paprika och en aubergine, fick några frukter i fjol som mognade (inte auberginen dock, fast den växte in i det sista och hade en liten,liten frukt) och blev goda så nu ska jag försöka i begränsad skala. Planerar att så två tomatsorter som jag har frön av också snart, Ambrosia och Yellow Canary, som jag fått av dej. Dom är väl rumstomater?
  Alltså det här med odling, lite som en drog, man känner sej helt matt på hösten, men sen, på`t igen när dagarna blir lite längre och ljusare;).

  Gilla

  1. Haha exakt bästa drogen! Yellow canary är liten men ambrosia blir stor så håll dig lite med den. Man skulle väl räkna med att inomhustomater blir 8x sin utestorlek inne så.. 😄 Söta Karin är verkligen en riktig raring 🥰 Va kul med auberginen! Det är så roligt att göra nya upptäckter!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s