Publicerad i Odling

Från vinter till vår

Fördelen med att åka till vintern i mars är att man har stor chans att få soliga fina dagar till fjälls OCH att våren är lite mer på gång när man kommer hem. Så var det den här gången iaf. Temperaturen har gått upp lite, den värsta tjällossningen har släppt och det börjar torka upp lite.

MEN att lämna sina pyttemå bebisplantor och åka bort en vecka 😳 men det gick över förväntan. Sönerna hjälptes åt och några videosamtal med filmning av känna-på-fukthalt samt vattning av plantor gjorde att de inte bara klarade sig utan också växte på ordentligt. Det såg lite kritiskt ut för lejongapen en stund (de hade lagt sig pga torka) men en rejäl skvätt vatten och att lägga lite mer jord under brättet på brickan gjorde susen – och så kanske den yngste telningen lärde sig något om odling 😄 Han är hur som helst värd en medalj för insatsen – han har faktiskt räddat liv!!

Här👇ser man hur mycket tomaterna växer på bara en vecka:

Note to myself är att jag kommande år ska så i omgångar så att det inte blir för stressigt när det är dags för omskolning.

Äntligen dök också fröna från Kalymnos upp! Postade 26/1, anlände 15/3. Och direkt i jord 21/3 (att så trodde sig inte sonen om alls..)

Lite fler blommor har också kommit i jord. Klint, Zinnia, Borstnejlika, Lövkoja och Luktärtor har satts och alla utom luktärtan åkte ut i växthuset meddetsamma. Förpackningar till smörgåstårtsstubbe är toppen att så i, de har ju både tak och lås 😀 Många burkar och byttor blir det..

Blomstersådd

De blommor som såddes tidigt och som har stått ute fick ju komma in i växthuset för ett tag sen. Tack svarade de och började växa 🌱

Malvan växer bäst men även rosenskärorna börjar visa sig 🌱🌸

Sen en tid tillbaka har jag lyssnat på Två odlare emellan under färden till och från jobbet. Det är så himla mysigt att sitta i bilen, dricka kaffe från termosen och lyssna på stillsamt prat om odling. Avsnitten är ju något år gamla men vad gör det? Jag väljer avsnitt som är i den årstid vi är nu och då funkar det hur bra som helst. Ett av de sista lyssningarna handlar om varmbänkar. Jag blir så sugen på att testa men är lite tveksam till om jag är försent ute? Snart är det ju såpass varmt så att det funkar ändå. Vi får se. Hästskit och hösilage borde ju funka? Bara tiden räckte lite längre. Det är mycket man vill greja med nu både i trädgården men också med att vara ute i naturen, vandra, rida och cykla. Och så måste man ju jobba en skvätt också.

Och i vissa stunder finns inte tidsbrist. Tex när man går på affären för att handla och de plötsligt har erbjudande om en massa olika knölar och lökar. Många olika gör det ju både roligt och svårt att bestämma sig. Man får gardera sig och ta flera för att inte riskera ånger. På posten damp också beställningen på sättlök in. 6kg. Jag får bli återförsäljare tror jag. Och dahliabeställningen från Magnolia Nossebro, oj vad man är sugen nu 💚😍

Lökar och knölar från Lidl
Annons

2 reaktioner till “Från vinter till vår

  1. Så skönt att kunna lämna sina små bebisar till en ansvarstagande person när man är på semester;). Det är ett dilemma när man måste vara borta mer än en dag och inte kan passa på de små liven, den ena kinkigare än den andra.
    Här har de flesta tomatfröna grott. Jag har några sorter som tappat bort sina pass som jag ändå tänkte skulle få en chans och sås för sej nu. Har väl antagligen sparat frön för att de var så goda. Om de sköter sej kan de få ny identitet här.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s