Publicerad i Odling

Bästa sommaren

Den här underbara sommaren bara fortsätter – man kan inte fatta att det är så skönt! Sitta i skuggan och bara ha det gött 💕 mellan nedcabbade turer till sjön, kattungegos och förstås vattnandet… 😁

Har fått skörda lite mer Garden Pearl, men också Whippersnapper, Sweetie och Sungold.

Det har också behövts tuktats en hel del..

Före..
Efter..

Det blir inte så bra av att släppa fram flera toppar på halshuggna tomater, det blir väldigt långa skott (en meter tex) utan blommor på. Halshuggning och spara bara en topp är nog isf ett bättre alternativ.

Över lag är jag lite besviken på årets resultat i växthuset, plantorna växer som attan, men det blir inte så mycket tomater. Klurar på om det blir för mörkt. Jag har ju dragit ner persiennerna på en del fönster för att det blir så ruggigt varmt därinne, vilket medför mindre ljus. Och så täcker ju både vi druvan och persikan en stor del av taket. Vi får se hur det går nu när jag klippt så hårt i dom. Indigo kumquat kommer jag inte att ha med nästa år, såhär långt har den vuxit ändå upp till taket men endast ett fåtal blomklasar – det är för dålig avkastning. Indigo Rose som jag varit så nöjd tidigare beter sig inte alls, hoppas hoppas att den kommer på andra tankar snart.
Persikorna har börjat mogna 🍑 💕

Gurkor har det blivit, jag har fått klippa bort en hel del blad pga spinn, men det var ju inte särskilt oväntat.

I odlingslådorna växer det på rättså bra, det är torrt, jag vattnar bara det som absolut behövs vilket ju är lite trist men det får vara som det är, så är livet med grävd brunn.

Sorgligt i trädgården är detta:

Den gamla buxbomen som var så fin i våras.. 😭 Det konstigaste är ändå att de döda partierna kom långt innan det blev torrt. Vet inte om den överlever..

Roligt i trädgården är detta:

Klematisen vid stallet blommar som attan 😀 det kan vara en Star of India. Eller så är det nån annan sort 😏

Annons

En reaktion till “Bästa sommaren

  1. Vädrets makter rår vi inte på, torkan vi haft (har)är värsta.jag varit med om som jag kan minnas. Man får vattna så gott man kan och hoppas det blir nåt att skörda. Du har ju fått fina persikor o gurkor.
    Får se om det blir några gurkor här.
    Klematisarna verkar klara torkan bra, din ser jättefin ut.älskade klematis😍.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s