Publicerad i Odling

Snabba tomater

I söndags sådde jag merparten av tomatfröna. Idag, två dagar senare har några tittat upp.

Tomatembryon

Jag har hållit igen lite på sorter, satte tex bara två av de frön som jag sparade från Karintorps. Detta pga att deras tomater ska vara av f1-modell och det är ju ovisst hur de blir då. De som jag ändå testar är Jordgubbstomat (som enl en god vän har funkat för henne) och Söta Karin. Lustigt nog är det de båda sorterna som är snabbast upp.. 🤔 Även röd och gul lök kom i jorden i söndags och de har faktiskt börjat visa sig.

Samma dag skördade jag också den allra första tomaten, en Garden Pearl. Här tillsammans med de sista av förra årets skörd, Ponderosa. Ganska coolt faktiskt. 😎

Ponderosa och Garden Pearl 🍅

Idag kom också nya frön med en beställning från Impecta. En dvärgbusktomat Venus och så en påse av Indigo Rose – förra årets plantor och frukter var verkligen inte bra så därför fick det bli ett nytt försök.

Hade ju beställt lite mer grejer, avlång rödbeta och morot, men också ramslök som fick åka direkt i jord och gå ut för stratifiering. Får ju passa på att nyttja vintern så länge den varar.

Annons

2 reaktioner till “Snabba tomater

  1. Va roligt när fröna är så grovilliga! Då blir det svårt att begränsa sig. Jag har gjort en omsådd fast de första grott och växt lite. Man vet aldrig, rätt vad det är har nåt hänt med de små och så står man där utan nåt stt plantera ut.
    Va kul att du provar ramslök, jag har också sått det. Men vanlig lök tror jag får bli sättlök. Jag har inte lyckats med frösådd av det förut. Blir spännande att se hur det går för dig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s