Publicerad i Odling, potatis, tomat

Tomat 🍅 kĂ€rlek

Whippersnapper
Fönstertomater

Nu Ă€r de första tomaterna faktiskt mogna 😍 jag har Ă€nnu inte Ă€tit nĂ„n, drar lite pĂ„ det för att ”den som spar han har…” och de Ă€r ju sĂ„ fina dĂ€r i fönstret.

Nu har jag inhandlat sÀttpotatis. Tre tidiga sorter blev det, Amandine, Bordeaux och Swift. Den sista ska vara ultratidig tydligen. Amandine har jag delat, de var ganska stora. SÄ fÄr de ligga i vÀxthuset nÄgra dagar nu och grodda pÄ sig lite till, det Àr ganska kyligt ute sÄ jag tÀnker att det inte hÀnder sÄ mycket om jag planterar ut dom direkt iaf. Till veckan ska det bli varmare.

Tidigare i veckan kom jag oförhappandes ut frĂ„n netto i sĂ€llskap av fyra blĂ„bĂ€rsbuskar (ibland blir jag förvĂ„nad sjĂ€lv över hur bra jag Ă€r pĂ„ snabba beslut 😏). De var vĂ€ldigt fina och blommar tom. Dock kommer följdbeslut att behöva tas; hitta nĂ„gra till av en sort som kan ingĂ„ partnerskap med dessa, samt att hitta nĂ„t bra stĂ€lle att plantera dom pĂ„..

BlÄbÀrsbuske Bluecrop
Annons

2 reaktioner till “Tomat 🍅 kĂ€rlek

  1. Åh! Tomat redan! MĂ„ste nog fĂ„ tigga frön frĂ„n den supertidiga tomaten.
    Kul med potatisodlandet. Undrar om det kan gĂ„ att sĂ€tta ut till veckan? Det Ă€r ju inte sĂ„ stor idĂš om det Ă€r för kallt tror jag. Har planterat ut nĂ„gra bönor i vĂ€xthuset, ”Yard Long”, med lite halm och fiberduk över. FĂ„r se om det gĂ„r, bönor vill ju ha varmt. Men jag har fler frön sĂ„ man har rĂ„d att exprimentera lite. Jag köpte Ponderosa-frön pĂ„ Tradera och har sĂ„tt. De vi köpte grodde inte för mej, vet inte om jag gjort nĂ„t fel. Nu ser det ut som nĂ„gra kommer iaf.

    Gilla

    1. Du kan fĂ„ plantor av Whippersnapper – jag har ju sparat alla plantor.. 😇 Och det finns nog nĂ„n ponderosa oxĂ„, fast de var ju inte sĂ„ bra pĂ„ att gro mina heller. Knepigt att just de fröna som dessutom var rĂ€tt dyra ska vara kinkiga.. Lr kanske just dĂ€rför de Ă€r dyra nĂ€r man tĂ€nker nĂ€rmare pĂ„ saken 😆

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s