Publicerad i Odling

Kristi himmelsfärd och frost?

Oj vad det är segt med en kall vår! Kristi himmelsfärdsdag var nog egentligen första dagen med lite mer riktig värme men det gled ner till bara en plus på natten. Nu verkar det dock som att det ska bli frostfritt framöver så nu kom bla bönor och lök ut.

Rödlök, Little Gem, broccoli och bondbönor

Och med förra helgens planering i backspegeln:

Plantor mottogs med glädje av kollegorna. Och vad roligt det är! Plantprat på jobbet en hel dag liksom 😍🌱. Det är SÅ KUL! Var tvungen att analysera en gnutta, att dela med sig av ett intresse gör ju att man utökar sina möjligheter att få fördjupa sig ännu mer iom man pratar om det. Som alltid så kommer insikter och lärdomar medans man samtalar (oavsett ämne) vilket gör att den som är väl insatt i sitt ämne lär sig ännu mer när han eller hon får prata om det, svara på frågor, fundera tänka ett varv till. Undra på att professorer gillar att prata 😄 dessutom blir ju alla ämnen mer intressanta ju mer man vet om det. Ah! Vilken bra spiral! Och när det gäller odling så finns så mycket att lära av varandra – alla har vi olika erfarenheter och specialintressen att dela med oss av 🤩🥰

När det blev lite glesare i växthuset fick fönstertomaterna flytta dit. De har kommit igång riktigt bra i sovrumsfönstret men nu ha de på sistone blivit lite bleka om nosen och mycket riktigt! Bara rötter i kartongerna, de behövde verkligen lite nytt om fötterna. Försökte också verkligen komma ihåg när jag sådde dom men det verkar vara stört omöjligt att hitta (jag som fotar och skriver om allt!) Jag hittar att jag sådde alla andra tomater 1/3 och jag TROR att jag satte de strax efter 14/2. Det kan ju vara bra att ha en komihåg på det till kommande år. Hur som helst Garden Pearl är bara hur bra som helst till inomhusodling, jag har såhär långt skördat 6st och ytterligare 4 är nästan klara.

Garden Pearl

Medans jag höll på och planterade tomater upptäcker jag att det är väldigt mycket nässelfjärilslarver på nässlorna utanför. Raskt slår tanken rot om att dela med sig av de här häftiga krypen som snart ska omvandlas till vackert fladdrande fjärilar. Samlar in några i en burk och tar även med lite nässlor till matsäck. De här ska få följa med och bo i skolan ett tag. Hoppas de hinner bli färdiga innan skolavslutningen. 🐛🦋

Idag var vi förbi Bona Trädgård igen. Hittade ytterligare några fina blommor att ha på altanen sen, dock inte riktigt samma sorter som sist och naturligtvis inte den enda blomman i hela butiken som mannen ville ha, en mörkbladig dahlia med skarpt mörkcerisa blommor. Fick väl lov att kompensationshandla lite annat istället 😆

Och nu har Cummingham’s White och äppelträden börjat blomma 🌼💮🌸

Cummingham’s White
Oranie äppleblom
Annons

En reaktion till “Kristi himmelsfärd och frost?

  1. Förstår att dina kollegor blev glada över att få plantor. Ju fler man kan frälsa in i trädgårdsintresset desto bättre. Det för med sej så mycket mer än bara själva odlandet. Mycket motion och frisk luft, problemlösning, förståelse för naturens kretslopp, lära sej ta besvikelser och motgångar och försöka på nytt, äta närodlat, ögonfröjd m.m.m.m.
    Fönsterodlade tomater låter som en bra idé, det ska provas nästa säsong. Det är just det här, man har alltid nåt som måste provas och se fram emot i odlandet.
    Det verkar nästan som du fått mannen intresserad också, har eget önskemål om blomma;).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s