Publicerad i ödem, chili, Odling, Paprika, persika, tomat

Vår på gång!

Mittihelavärldenuppochner blir det vår igen. Corona finns hela tiden i var och ens medvetande men det bryr sig inte naturen om. Persikans knoppar har färgats rosa.

Persika Riga

Och hör och häpna! Paprikan har också knoppar! Zlata och King of The North levererar och ser väldigt fina ut, växer på bra med stora blad. Riktigt kul! Några av de lite mindre paprikorna och chilisarna har knottriga blad, men som jag lärde mig för ett par år sen är det ingen fara med det, helt naturligt och beror på en snabb övergång till högre näringstillgång tex. men det gör ingen större skada för växten.

Paprika Zlata

Även de förstsådda tomaterna har fått knoppar.

Garden Pearl med knoppar

Har så smått börjat skola om tomatplantor. Och herreje vad det kommer blir fööör trångt. Undrar vart jag ska göra av alla när de ska stå en och en.. 😬

Det börjar bli dags för egna krukor.

Sen kan man ju under om det ska bli nåt med dom alls så här direkt efter omplantering..

Nyplanterade stackars tomater.
Krokusarna blommar som tokiga!

Och det är vår i luften även fast det är fler minusgrader på nätterna än det har varit på hela vintern. 😊

Annons

4 reaktioner till “Vår på gång!

 1. Blomknopp redan! Här känns det som de få paprikor jag har bara står och stampar.
  Ska börja plantera om tomater, de börjar rangla iväg. Sen får vi se vart de ska härbärgeras i väntan på slutlig växtplats. Hur kallt tål de tro? Tänker på om de kunde stå i lillstuga ett tag. Det är 5 grader där just nu. Kanske får göra ett test med några.
  Skönt att ha de här små liven att pyssla med nu när vi ska hålla oss för oss själva ett tag. Tänkte att det är bra att odla så mycket som möjligt om det nu blir långvarig kris i samhället. Gött o ha en reserv:).

  Gillad av 1 person

  1. Apropå 5°, de klarart nog men frågan är om de växer? 🤔 Dock har jag sett att tomatmamman.se odlar i något poolhus som håller de där temperaturerna så det borde ju gå. Förra året hade jg ju plantor ute från slutet av mars i växthuset med bubbelplast och fiberduk runt. Tror inte att de frös bort iaf.

   Gilla

   1. Jag ska göra en liten experimentsådd av tomater i växthuset. Får väl täcka och skydda så gott det går men intressant att se om det kan funka. Ibland har det ju kommit plantor alldeles av sej själv som måste ha legat i jorden över vintern.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s