Publicerad i fikon, fuchsia, höst, växthus, vitlök,

Invintring och vitlökssätt

Jag tror att vi har brittsommar. Soligt och fint, lite blåsigt men varmt och gött. Me like. Gör listor på alla små saker som ska göras i odlingens tecken. Sånt som är nödvändigt och sånt som bara är roliga idéer. Jag tror den viktigaste punkten på listan är:

Njuta av att kunna vara ute med fingrarna i jorden ⬜

och när jag lägger mig ikväll ska den vara en ☑️ speciellt med tanke på att Horton bråkar och förmågan att få saker gjorda är minst sagt skiftande.

Nåväl, fuchsiorna har nu grävts ner i växthuset á la konceptet från försöket förra året. Djupt ner i bädden vid väggen, ur krukan, skaka bort jord och täck över med jord och torrt gräs. Ordentligt. Det är bästa metoden jag använt mig av so far, så så får det bli.

Uppmärkta fuchsior så att jag inte ska ge mig till och börja gräva där..
Fikon i sovsäck

Fikonet har fått bubbelplast, 3xjutesäck, nergrävning och torrt gräs. Jag vill väldigt gärna att det ska överleva.

Det blir också en vild chansning på Törnrosa, det sägs att hon vill har +10° och ljust. Nu har inte jag det så då blir det nergrävning. Jag har tagit några frökapslar för säkerhets skull.

De frösådda små fuchsiorna ligger även de inbäddade, alla utom en, den hade överlevt frostnätterna och får följa med in. Jag finurlar på vilka enar som grott, det är åtminstone två olika sorter. Småblommiga är min gissning pga de små bladen och den röda stammen.

Fuchsia, spontan frösådd
Vitlökssätt

Stoppade ner lite vitlök i jord och hoppas. De ska få stå i växthuset.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s